Рецепти : Десерти09 АВГУСТ 2020

Кулинарен уикенд: Здравословна торта Гараш

Шоколадова веган торта, подходяща за всеки

Кулинарен уикенд: Здравословна торта Гараш

В неделя ни се похапва нещо сладко, но без много калории – направете си вкусния десерт у дома.

Ивелина Богданова е готвачката зад новата здравословна рецепта. Тя ни дава идея за лесен десерт, който няма да ни тежи на съвестта, а на вкус много ни напомня на класическата рецепта за торта Гараш.

Ще ви трябват:

2 добре узрели банана

4 супени лъжици оризово брашно

2 супени лъжици сусамов тахан

1 супени лъжици кокосово масло

3 супени лъжици кокосова захар

2 супени лъжици какао

За крема:

1 банан

1 авокадо

100 грама предварително накиснато кашу

80 грама веган шоколад

3 супени лъжици кокосова захар

1 супени лъжици кокосово масло

Приготвяне:

За да подготвим блата, намачкваме бананите и към тях добавяме останалите съставки. Разбъркваме до хомогенна смес и изсипваме в тавичка с диаметър 20 сантиметра върху хартия за печене. Печем за 20 минути на 180° предварително загрята фурна.

През това време правим крема, като разтапяме шоколада на водна баня, заедно с кокосовото масло. Останалото поставяме в блендера до получаването на хомогенна смес. Смесваме с разтопения шоколад и полученото разнасяме върху блата. Тортата е готова след няколко часа в хладилника.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Кулинарен уикенд: Улеснена морковена торта
Десерти17 ОКТОМВРИ 2020

Кулинарен уикенд: Улеснена морковена торта

Същият вкус, който познавате, но с по-малко усилия

Кулинарен уикенд: Шоколадово брауни с по-малко от 100 калории на парче
Десерти19 СЕПТЕМВРИ 2020

Кулинарен уикенд: Шоколадово брауни с по-малко от 100 калории на парче

Насладете се на вкусен десерт, без да разваляте диетата

Кулинарен уикенд: Веган сладките на Карли Клос
Десерти30 АВГУСТ 2020

Кулинарен уикенд: Веган сладките на Карли Клос

Моделът предлага здравословна рецепта на популярни сладки в САЩ

Домашна нутела с три съставки
Десерти25 ЮНИ 2020

Домашна нутела с три съставки

Най-бързият и нискокалоричен шоколад, който можете да си създадете у дома