Рецептата за така наречените Dutch Baby палачинки е перфектното съотношение между вкус и лесно приготвяне.
Традиционните немски палачинки изглеждат много по-различно от тези, които си приготвяме у нас. Познат под името “Dutch Baby”, този десерт-закуска се приготвя на фурна с много яйца и масло. Резултатът е пухкава текстура, която се топи в устата.
А за приготвянето на тези палачинки са ни нужни само няколко минути и минимално висене на котлона.
За да ги направите, ще ви трябват:
4 яйца
2 супени лъжици захар
1 чаша пълномаслено мляко
1 чаша брашно
половин чаена лъжичка екстракт от ванилия
6 супени лъжици масло
щипка канела и сол
пудра захар за поръсване
пресни плодове или сладко за декорация
Приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата със захарта и след това добавете млякото, брашното, ванилията, солта и канелата. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.
Разтопете маслото в тиган, подходящ за печене във фурна. След това разнесете маслото по цялата повърхност на съда и изсипете тестото и веднага го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 230 градуса за 20-25 минути.
Сервирайте топло с декорация от пудра захар, плодове и/или сладко.