Рецепти : Десерти01 НОЕМВРИ 2012

Домашен сладолед

Никога не е прекалено студено за сладолед!

Никога не е твърде студено за сладолед!

Какви продукти са ти нужни:
6 жълтъка
половин к.ч. захар
300 мл прясно мляко
300 мл течна сметана
2 пакетчета ванилия
по желание: плодове, бисквити, ядки, какао на прах

В голям съд се разбиват жълтъците със захарта. Млякото, сметаната и ванилията се изсипват в тенджера и се слагат на котлон, докато сместа заври. Сваля се от котлона и след това към тях, при непрекъснато бъркане, се прибавя жълтъчно-захарната смес на тънка струйка. Бърка се, докато се сгъсти. Според предпочитанията ти, към сладоледа може да се добавят ситно нарязани плодове, ядки, натрошени бисквити и/или какао. Охлаждаш в камера, като разбъркваш на всеки 20 минути, докато замръзне.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Десерти29 ЮНИ 2019

Кулинарен уикенд: Здравословен кокосов сладолед с четири съставки

Рецептата е съвсем лесна и може да се променя според вкуса ви

Десерти16 ЮНИ 2019

Кулинарен уикенд - шоколадов фъдж за три минути с три съставки

Приготвя се за три минути, но може да се изяде и за една.

Десерти19 МАЙ 2019

Кулинарен уикенд: Улеснена морковена торта

Същият вкус, който познавате, но с по-малко усилия

Десерти21 АПРИЛ 2019

Кулинарен уикенд: Палачинки "канелено охлювче"

Ароматът вкъщи след тези палачинки е почти толкова добър, колкото и вкусът им