Една от най-лесните рецепти за торта е тази за бананова торта с глазура от фъстъчено масло. Най-хубавото е, че покафенелите узрели банани са идеални, за да си я приготвите и така им намирате приложение, вместо да се чудите какво да ги правите.
Какво ви е ноебходимо?
За тортата:
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. масло
1 1/2 ч.ч. захар
2 големи яйца
1 ч.ч. гръцки йогурт
1 ч.л. екстракт от ванилия
3 кафяви/узряли банани
За глазурата:
1/2 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. фъстъчено масло
3 ч.ч. пудра захар
1/3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. екстракт от ванилия
Как да си я приготвите?
Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с мазнина тавичката в която ще печете тортата.
В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
В друга голяма купа изсипете маслото и захарта и бъркайте докато захарта не се разтопи. Разбийте яйцата едно по едно и добавете гръцкия йогурт и ванилията. Намачкайте бананите и добавете и тях.
Добавете сухите съставки (от средно голямата купа) и бъркайте докато не получите хомогенна смес. Изсипете сместа в тавичката, като се стараете да е равномерно разпределена.
Печете около 30 минути и изчакайте докато тортата изстине напълно.
Докато чакате, пригответе глазурата. В купа, с помощта на миксер, изсипете и разбъркайте маслото и фъстъченото масло. След това прибавете пудрата захар, постепено по 1/4 от чашата. Разбийте на по-висока скорост, докато захарта не се абсорбира напълно. Добавете млякото и ванилията и отново разбийте.
Глазурата разнесете по тортата, разрежете на квадрати и сервирайте.
Бележка: Тортата издържа около 3-4 дни като с всеки ден става все по-вкусна.
Снимки: Two Peas And Their Pod