Десертите с яълка и канела са абсолютно демоде този сезон
Ако искате да си приготвите десерт, който да не изисква много време и усилия, то нашето есенно предложение с круши е именно това, което търсите.
Най-хубавото при този десерт е, че няма да ви се наложи да използвате много продукти, ще го направите много бързо и не на последно място – със сигурност ще се хареса на всички.
Какво ще ви е необходимо?
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
350-400 гр круши (нарязани на кубчета)
2 щипки канела (по желание)
50-60 гр пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта в отделен съд докато захарта се разтопи, после прибавете олиото и отново разбъркайте. Бакпулвера и ванилията добавете към брашното, а след което ги прибавете към вече готовата смес с яйца, захар и олио.
Нарязаните на кубчета круши и канелата се добавят последни към сместа, като е важно добре да разбъркате всички съставки, така че плодовете да не останат на повърхността.
В средно дълбока тавичка, намазана с олио, изсипете цялата смес и я разпределете равномерно. Изпечете десерта в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути. След като се охлади, го поръсете с пудра захар и поднесете с усмиква.
Приятен апетит!