Домашен ритуал за подмладяване на кожата около очите

Почистете, хидратирайте и подхранвайте 1-2 пъти седмично

Кожата на човек е най-тънка около очите и именно там първо настъпват видими промени с годините.

Повече сухота, фини линии и отпускане – това са белезите на стареене, които първо забелязваме в околоочната зона. И, за да бъдем честни, понякога те са съвсем видими даже при жени, които още нямат 30 години. Това е особено валидно днес, когато живеем в постоянен стрес и във все по-замърсена среда. Затова дерматолозите масово препоръчват активната грижа за кожата около очите да започне на 25 години.

В допълнение към избрания от вас околоочен крем, 2-3 пъти седмично можете да рекалсирате и подхраните кожата с един простичък домашен ритуал. Ще са ви нужни само почистващ продукт, 2 резенчета краставица и малко мед.

Стъпка 1: Почистване

За целта използвайте малко кокосово масло. То разтваря перфектно всякакви замърсявания, както и водоустойчив грим. Нанесете малко от маслото с връхчетата на пръстите, изчакайте около половин минута и отстранете остатъците от маслото и грима с памучно тампонче. Ако се налага, повторете. Накрая можете да използвате напоено с мицеларна вода тампонче, за да почистите всякакъв остатък от маслото.

Стъпка 2: Хидратация

Релаксирайте за 10-15 минути, като преди това поставите две резенчета краставица върху очите. Този стар трик си залужава добрата репутация – ще видите кожата си освежена и ще усетите овлажнявашия ефект на краставицата.

Очите имат нужда от почивка на всеки 30 минути

Стъпка 3: Подхранване

Използвайте малко количество мед, което нанесете в областта, където забелязвате фини линии тип пачи крак. Богат на витамини, медът ще подхрани кожата и ще подобри еластичността й. Почистете с влажен памучен тампон след 15 минути. Накрая нанесете нощен крем за околоочния контур.

Следвайте тези стъпки поне веднъж седмично, за да придадете на зоната около очите по-отпочинал и младежки вид!

Правилната подмладяваща грижа за всяка възраст

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции23 СЕПТЕМВРИ 2018

6 съвета за красота от интернет, които трябва да избягвате

„Онлайн“ красотата понякога може да бъде опасна

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2018

Ефективни бюти трикове за заети момичета

Как да изглеждате сякаш сте спали 9 часа

Съвети & тенденции14 СЕПТЕМВРИ 2018

Нестандартните трикове за красота на звездите

Кафе, животинска плацента и... крем за хемороиди - това са само малка част от тайните на дамите в Холивуд