С тази рецепта запазваме простотата, типична за истинската италианска пици и използваме само няколко съставки, но от първокачествени продукти. Вегетарианска, лека и с кисело мляко, докато похапвате тази пица взимате най-доброто от двата свята – много вкус и само здравословни съставки.
Необходими продукти:
1 тесто за пица
1/4 чаша екстра върджин зехтин
2 скилидки смачкан чесън
1/2 чаша кисело мляко
1/2 чаша рикота
1 1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка мащерка
1/4 чаша накълцан пресен босилек
1 1/2 чаша разполовени чери домати
1/4 чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 260°C.
Върху набрашнена повърхност разточете тестото за пица до тънък блат. Намажете цялата повърхност на тестото с малко зехтин и прехвърлете блата върху тавичка, постлана с хартия за печене.
В малък тиган, на средна температура, задушете чесъна в зехтин, докато омекне или за около 2 минути.
В купа смесете киселото мляко, рикота, 1/2 чаена лъжичка сол и охладената чеснова паста. Разбъркайте добре и разстелете сместа върху блата, оставяйки ненамазани около 2.5 см от ръба на тестото. След това разпределете доматите, пармезана и босилека.
Поръсете със сол и мащерка и печете пицата за 10 до 12 минути, или докато краищата й станат златисто кафяви и сиренето се разтопи.
Добър апетит!