Блогове : Eat Cook Love02 АПРИЛ 2014

Гурме изкушения и нови предизвикателства

Вдъхновена от пролетта и промените, които носи, се впускам в нещо ново…

Пролетта дойде и с нея настъпиха и някои промени около мен. Успоредно със започването на детска ясла на малката Беатрис, започнах и нов проект във „Вкуснотека“.

Знаете, че обичам предизвикателствата, защото те ме стимулират да се развивам и да развихрям въображението си. Убедена съм, че когато човек вярва напълно в своите способности може да постигне всичко, за което мечтае.
Гурме изкушения и нови предизвикателства
Затова скочих отново и с огромно желание се впуснах в новия проект, който нарекох „Гурме с магазин ‚Дар от Боговете‘ и Вкуснотека“. В него ще представя на читателите ми 10 вкусни, гурме рецепти, всяка седмица по една, приготвени с продукти, любезно предоставени от магазин „Дар от Боговете“. За мен ще бъде истинско удоволствие да опитам от висококачествените им продукти и да експериментирам с тях.  
Гурме изкушения и нови предизвикателства
До момента представих в блога три рецепти – Карамелен мус с карамелизиран ананас, приготвен с френския шоколад Valhrona, Коктейлни хапки от круша с мус от синьо сирене и прошуто и десерт Пана кота с бял шоколад, малиново и манго желе. Тази седмица ще представя рецепта за Киш с аспержи, артишок и козе сирене. 
Гурме изкушения и нови предизвикателства
Подбирам такива рецепти, в които специалните продукти могат да бъдат заменени с други и отново рецептата да бъде успешно изпълнена, макар и с малко по-различен вкус. Следете рубриката в блога. Надявам се да успея да ви заинтригувам 🙂
Гурме изкушения и нови предизвикателства
А тук днес ще ви представя една не по-малко гурме рецепта за десерт Маскарпоне мус с бишкоти и ягоди. Тя е пример за това как с изостанали продукти човек за нула време може да „скалъпи“ един много стилен и вкусен десерт.

Необходими са ви следните продукти:
250 г сирене Маскарпоне
120 мл заквасена сметана
2 с.л. пудра захар
кората от един лимон
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия

Ягоди
4 с.л. захар
1 ч.л. нишесте
Бишкоти Саворяди
Прясно мляко за напояване

Ягодите се измиват, нарязват се на ситно и се кипват, заедно с 4 с.л. захар и 1 ч.л. нишесте, докато се сгъстят като сладко.

В купа разбъркайте с лъжица сиренето Маскарпоне, заквасената сметана, 2 с.л. пудрата захар, лимоновата кора, лимоновия сок и ванилията, докато получите гладък крем.

В чаши се слагат на дъното напоени, натрошени бишкоти, слагат се разрязани половини ягоди по стената, след това се редуват крем, сладкото от ягоди, пак напоени, натрошени бишкоти, крем и накрая се поръсва с какао. Декорирах с нарязани ветрилообразно ягоди. Десертът се охлажда за няколко часа преди поднасяне.

До нови срещи!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА EAT COOK LOVE

Кекс бадеми, лайм и кокос, приготвен от Ани Шакарян и Аида!
Eat Cook Love17 ФЕВРУАРИ 2015

Готвенето с децата възпитава усет към естетика, въображение и творчество

Необходими са време, търпение и похвали, защото може да бъде и доста изнервящо и цапащо занимание

Eat Cook Love: Пухкав рикота мус с филе от сьомга
Eat Cook Love28 ЯНУАРИ 2014

Пухкав рикота мус, обвит от нежно пушено филе от сьомга

Днес споделям с вас една от рецептите от новогодишното ми меню

Eat Cook Love: Любимите рецепти от детството
Eat Cook Love07 ЯНУАРИ 2014

Любимите храни от детството, които ни напомнят с носталгия за миналото

Надявам се моите дъщери да съхранят в съзнанието си спомени от уюта на домашно приготвената храна

Eat Cook Love: Участието на Ани в "Щипка сол" и как се правят прочутите арменски курабии
Eat Cook Love15 ОКТОМВРИ 2013

Прочутите арменски сладки

Осветление... Камера... Снимаме... в "Щипка сол"