Beauty20 МАЙ 2020

Задължителни правила за небрежна лятна коса според Селена Гомес

Коса сякаш тъкмо сме станали от леглото, beach waves, неподредени прически – всичко това е в задължителния летен бюти лист на любимата брюнетка

Задължителни правила за небрежна лятна коса според Селена Гомес

Отдавна не е модерно всичко да е изрядно, идеално и перфектно подредено. Сякаш хаосът се вмъкна във всички аспекти на живота ни, за да ни покаже, че има и друг начин да се наслаждаме на живота – някак по-спонтанно и по-небрежно.

Олицетворение на идеята за непретенциозността е любимата на 177 милиона в Instagram Селена Гомес. Всичко, от нейното поведение, през визията и до всеки неин пост в социалните мрежи е като наръчник за хора, които искат да се наслаждават на себе си и живота си, без да страдат, че не са идеални.

View this post on Instagram

We always go into it blindly.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Понеже вече стъпихме с два крака в лятото и настроението ни да се правим красиви отново се завърна е време да поговорим за косата на Селена. Много често тя е рошава, неподредена и небрежна – с няколко думи тя е идеална за лятото.

Стилът “Тъкмо станах от лелото”

Преди броени часове Селена пусна няколко свои селфита, с които предизвика феновете и световните медии да въздишат по това, колко секси изглежда косата й макар и сякаш точно да се е разделила с удобната възглавница. Истината е, че трендът “тъкмо станах от леглото” е сред любимите на коафьорите. За него не ни трябват почти никакви усилия. Можем само да пригладим най-разхвърляните крайчета и кучури с малко вода в банята, след това да й придадем свеж вид, нанасяйки кристали по крайчетата и накрая да впръскаме малко лак.

Неперфектни къдрици

Често красавиците с бретон смятат, че той трябва да е идеално изправен, сресан, фиксиран. Селена показва колко грешат и демонстрира, че късата коса също изглежда зашеметяващо накъдрена с маша.

Фризьорът на звездата със сигурност е заложил на по-широка маша и е използвал техниката за навиване на различни страни на кичурите. Така те се разбъркват и изглежда много по-красиво и естествено.

Накъдрената с маша коса никога повече няма да напомня на косите, които сме свикнали да гледаме по баловете през май месец. Не е ли това повод за радост! Най-важното, за да постигнете небрежни къдрици е да не се стараете прекалено. Да, колкото по-малко се притеснявате за формата, толкова по-тренди коса ще имате.

Идеалната нито права, нито къдрава коса

Доскоро бяхме свикнали да мислим за косата като идеално права, къдрава и такава, на която й личи, че е оформяна часове наред с професионална маша. Вече обаче, във времето на небрежността и усещането за свобода на изразяване, можем да си позволим да носим начупената си коса –  точно каквато ни я е дала природата.

Ако искате все пак да имате някаква текстура, може да заложите на спрей с морска сол. Приготвен лично у вас или закупен от козметичния магазин, той ще създаде приятното усещане, че скоро сте излезли от морската вода. Ако се притеснявате, че морската сол ще изсуши косата, просто си грабнете малко кокосово масло, масажирайте го в дланите, за да се стопли и втечни и го нанесете на косата. Така ще имате естествен ефект на добре хидратирани леки къдрици.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

По въпроса с DIY слънцезащитата
Съвети & тенденции31 МАЙ 2020

По въпроса с DIY слънцезащитата

Pinterest се е напълнил с рецепти за слънцезащитни лосиони, които да си правим сами

Алиша Кийс разкрива тайната на сияйната кожа, която не се нуждае от грим
Съвети & тенденции29 МАЙ 2020

Алиша Кийс разкрива тайната на сияйната кожа, която не се нуждае от грим

Известната изпълнителка също е фен на розовата вода

И блондинките, и брюнетките ще харесат новия тренд за лятото
Коса26 МАЙ 2020

И блондинките, и брюнетките ще харесат новия тренд за лятото

Смеската между тъмния и светлия цвят за косата ще е сред най-търсените прически тази година

Зад завесите на красивата визия с Надя Сивкова
Beauty новини22 МАЙ 2020

Зад завесите на красивата визия с Надя Сивкова

Изпращаме седмицата с добри новини за всички любители на красотата