Заповедите за красотата, които всяка французойка спазва

Минимализмът на почит и още 6 beauty тайни, които да научим от тях

Стил, красота, интериор, кухня – има ли нещо, в което французойките не могат да ни дадат пример? 

Техният небрежен поглед върху всеки аспект на живота е дал своя отпечатък и върху грижата, която полагат за красотата си. За тях червеното червило, очната линия и разпилените вълни в косите са напълно достатъчни, за да направят впечатление. И нямат нужда от препълнен козметичен несесер, стига в него да се крият основните beauty продукти. Ето защо техните минималистични съвети за красота със сигурност ще се харесат на мързеливите дами… а и на всички останали!

Изхвърлете сешоара си

По отношение на косата, французойките залагат повече на нещата, които НЕ правят. На първо място е сушенето със сешоар. Момичетата си спестяват топлинното третиране, което уврежда косъма, като оставят косата да изсъхне сама. Това е тайната на небрежните им прически, които нямат нужда от стайлинг.

Тайните на французойките за стил и уют у дома

Не забравяйте продуктите след измиване

Грижата за косата не приключва под душа. А фактът, че не прекаляват със сешоарите и машите, съвсем не значи, не не използват продукти за стилизиране. Ключът се крие в перфектния продукт за съответната текстура. Дали това ще е масло за сухите краища, крем за къдрици без отмиване, сух шампоан, придаващ обем, зависи само и единствено от косата.

Чистата вода е напълно достатъчна

Според парижанките, използването на измиващ продукт (гел, пяна и т.н.) трябва да бъде ограничено до веднъж на ден, по възможност вечер. По този начин ще премахнете остатъците от грим и замърсяването, натрупано през деня. Сутрин обаче заложете на чиста вода или тампон, напоен с мицеларна вода. Кожата ви няма нужда от агресивни продукти след сън.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

Съвети & тенденции08 АВГУСТ 2019

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

DIY в бюти грижата може да се окаже нож с две остриета