Внимание! Кожата ви иска да ви каже нещо

Сухотата, акнето и прекаленото омазняване вероятно не се дължат на грешна козметика

Внимание! Кожата ви иска да ви каже нещо

Кожата не само е най-големият орган в човешкото тяло, но и този, който му служи като защита от вредните влияния на околната среда.

Което автоматично значи, че именно кожата ни страда най-много от замърсяването и понякога може да ни каже повече за здравето ни, отколкото мислим. Един по-задълбочен поглед към тена, новопоявилите се пъпки или омазняването, което досега не е било характерно за нея, може да ви насочи към по-дълбок проблем, който не би могъл да бъде разрешен единствено със скъпа козметика и почивка от грима.

Ако кожата под очите ви е прекалено суха, то значи тялото ви се нуждае от повече вода, отколкото му набавяте. Дехидратацията буквално опъва кожата и може да е причина за лющене на горния й пласт, а това е особено неприятно в деликатните зони от лицето. За щастие, решението е много просто – постарайте се да пиете повече вода или ако не можете да поемате толкова, увеличете приема на пресни сокове. След известно време ще забележите избистряне на тена и значително по-добро усещане на лицето ви.

Лятна рутина за красота след плажа

Ако Т-зоната ви е по-мазна от обикновено, значи в стремежа си да премахнете омазняването, сте направили точно обратното, прекалявайки с почистващите гелове. Да, може да се случи, дори през лятото, когато по принцип се потим повече. За повечето хора измиването с такива продукти по веднъж на ден е напълно достатъчно, защото в противен случай се отнема естественото омазняване на кожата, която се опитва да “навакса”, произвеждайки дори повече себум. Придържайте се към измиването единствено с вода сутрин, а геловете оставете за вечерта.

Внимание! Кожата ви иска да ви каже нещо

Ако наблюдавате появата на пъпки в зоната около устата и брадичката, вероятно пипате лицето си с ръце прекалено много. Навикът може и да изглежда безобиден, но всъщност е причина за появата на всички малки пъпки  и запушени пори в долната част на лицето. По-лошо е, че всъщност мръсните ръце могат да предизвикат и инфекция, затова следващият път, когато се опитате да подпрете брадичка върху ръката си, докато седите на бюрото, си спомнете, че преди това пръстите ви са били върху самото бюро, клавиатурата, портфейла, дръжките в градския транспорт и така нататък.

Маслото от динени семки е перфектната лятна грижа

Ако кожата на бузите и скулите ви струва силно изсушена и грапава, без естествената й руменина, вероятно сте били изложени на мръсен въздух. Градската среда е силно замърсена и често кара кожата на лицето да изглежда прекалено бледа и дори сивкава, неприятна на допир. Защитите лицето си от този ефект като под слънцезащитния крем, който ежедневно нанасяте, нанесете и антиоксидантен серум, който да предпази кожата от свободните радикали – основен причинител и на стареенето.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Горещ тренд: как да комбинираме маникюра и бижутата
Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2020

Домашни терапии за увредени нокти

Възстановете здравината на плочката с няколко лесни терапии

Интимна хигиена през лятото
Съвети & тенденции06 АВГУСТ 2020

Интимна хигиена през лятото

Някои продукти предизвикват негативен ефект върху областта. Други ни помагат да се справим с проблема

Мисия възможна: Красива кожа в горещините
Съвети & тенденции03 АВГУСТ 2020

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

Ключът към безупречен външен вид през лятото се крие в откриването на правилната формула продукти за лице

7-е смъртни гряха в грижата за кожата
Съвети & тенденции01 АВГУСТ 2020

7-е смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях