Вана с овесени ядки – египетска грижа за красотата

Можем да си правим процедурата и у дома

Свойствата на овесените ядки за грижа за красотата са се знаели още от времето на Древен Египет.

Овесените ядки имат безброй полезни качества – за здравето, ума и красотата. По времето на Клеопатра за първи път започват да се правят първите процедури със съставката. Днес, хиляди години по-късно, козметиците потвърждават ефекта на тези процедури и ни дават още причини защо да използваме овесени ядки в грижата за красотата.

Те имат високо съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали, които помагат на кожата ни да се регенирира и да се подхрани. Освен това овесените ядки имат високо съдържание на авенантимиди и липиди, които имат успокояващи и хидратиращи свойства. Така те не само третират проблеми, които вече са се появили по кожата ни, но и създават естествена бариера, която ни предпазва от появата на раздразнения и акне.

Процедурата с овесени ядки, която е била известна в Древен Египет, е съвсем проста – те добавяли към всяка своя топла вана една чаша овес. Така ядките набъбват и в този процес освобождават своите полезни вещества, които директно третират кожата.

Разбира се, има и други начини да използваме съставката за процедури за красота. Може да си направим маска с овесени ядки или скраб за кожата. Примерна рецепта от нас за скраб с овесени ядки, който можете да използвате за грижата за косата си, можете да намерите тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции11 НОЕМВРИ 2019

Детокс за кожата и тялото с един продукт

Бентонитовата глина може да реши както здравословните, така и бюти проблемите ни

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

За съвършена кожа на тялото на 40

Сменете козметиката си и направете малки, но важни промени в режима си. Това ще запази кожата ви по-дълго еластична и красива

Съвети & тенденции05 НОЕМВРИ 2019

Грешките при пилинг маските, които всички правим

Променете само три неща в бюти рутината си и разликата ще е огромна

Съвети & тенденции02 НОЕМВРИ 2019

8 трика от маникюристите

Професионални съвети, които всички трябва да знаем