Вана с овесени ядки – египетска грижа за красотата

Можем да си правим процедурата и у дома

Свойствата на овесените ядки за грижа за красотата са се знаели още от времето на Древен Египет.

Овесените ядки имат безброй полезни качества – за здравето, ума и красотата. По времето на Клеопатра за първи път започват да се правят първите процедури със съставката. Днес, хиляди години по-късно, козметиците потвърждават ефекта на тези процедури и ни дават още причини защо да използваме овесени ядки в грижата за красотата.

Те имат високо съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали, които помагат на кожата ни да се регенирира и да се подхрани. Освен това овесените ядки имат високо съдържание на авенантимиди и липиди, които имат успокояващи и хидратиращи свойства. Така те не само третират проблеми, които вече са се появили по кожата ни, но и създават естествена бариера, която ни предпазва от появата на раздразнения и акне.

Процедурата с овесени ядки, която е била известна в Древен Египет, е съвсем проста – те добавяли към всяка своя топла вана една чаша овес. Така ядките набъбват и в този процес освобождават своите полезни вещества, които директно третират кожата.

Разбира се, има и други начини да използваме съставката за процедури за красота. Може да си направим маска с овесени ядки или скраб за кожата. Примерна рецепта от нас за скраб с овесени ядки, който можете да използвате за грижата за косата си, можете да намерите тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си