Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

Това ни съветва козметикът на Джесика Алба

Когато не излизаме от дома, няма нужда да носим слънцезащита нали? Е, оказва се, че не е точно така.

Според професионалния козметик, който се грижи за бюти нуждите на Джесика Алба и Шей Мичъл, Шани Дарден, трябва да нанасяме слънцезащитата още със ставането и да я премахнем чак накрая на деня преди лягане дори и ако смятаме да прекараме цялото си време вкъщи.

Този път обаче тази част от рутината е нужна не заради вредата от слънцето, а за да ни предпази от съвсем различен източник. Всъщност електрониката, която ни заобикаля като лаптопа, телевизора и дори телефона ни, е вредна за кожата ни почти толкова, колкото слънцето. Те излъчват т.нар. HEV-лъчи, които подобно на UV-то, предизвикват хиперпигентация, изсушаване и състаряване на кожата.

Понеже тези устройства излъчват синя светлина, съдържаща минерали, които неестествено влияят върху клетките на кожата, това води до неправилното им функциониране.

Как Джесика Алба винаги се събужда с красива коса?

Затова и трябва да се предпазваме от това влияние. За сега можем да го правим със същата козметика, с която се пазим от UV-лъчите, но е важно и да имаме определена дисциплина в рутината си. Не е добра идея, например, да си почистим лицето и след това да стоим  пред лаптоп или да използваме телефона си, поне докато не нанесем защита отново.

Освен това, за да се предпазим максимално, можем да избягваме да допираме телефона си до лицето. Дори и с нанесена защита, това може да ни навреди. Вместо това можем да използваме слушалки или handsfree.

Златното правило за балсама за коса

Лятната магия на прическите с перлени фиби

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции26 АВГУСТ 2019

За бръснене с по-дълготраен ефект

Следването на тези правила ни гарантира гладка кожа за малко повече време

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон