Суха или дехидратирана е кожата ви?

Именно омазняването на лицето подсказва как да се грижите правилно за визията си

Без значение какъв е типът на вашата кожа – нормална, суха или мазна, в един момент тя може да премине на другата крайност

Ако някога сте се чудили защо лицето ви изведнъж заприличва на Сахара или става прекалено мазно, ние имаме отговор за вас.

Често бъркаме понятието дехидратирана кожа като още един начин да кажем, че кожата е суха, но това съвсем не е така. Дехидратацията може да се случи на абсолютно всеки тип кожа и да е причината за съществената й промяна.

Знаете ли наистина какъв тип е вашата кожа?

Каква обаче е разликата между двете неща? Сухата кожа е тип кожа, често резултат на гените ни, а дехидратираната е временно състояние, появило се от външни фактори: изпозлване на прекалено агресивни измиващи продукти, неправилно хранене, студ през зимата, жега през лятото… Сухата кожа е кожа, която поначало не може да произведе достатъчно естествено омазняване, за се хидратира, което води до онова опъващо усещане, отнасящо се не само за лицето. Ако имате такъв тип кожа, със сигурност наблюдавате симптомите й и по другите части на тялото си.

Перфектна кожа на път към ваканцията

За разлика от сухата кожа, дехидратираната невинаги изглежда или се чувства като сухота, тъй като все още произвежда омазняване. Всъщност, понякога тя дори произвежда още повече, като в старанието си да компенсира моментната сухота тя изглежда мазна, а всъщност има нужда от повече хидратация. Това може да доведе до появата на пъпки и запушени пори, а погрешното им третиране с продукти, контролиращи омазняването и против акне, може да я дехидратира допълнително. И така влизате в един омагьосан кръг на постоянна смяна на продуктите, а резултатът никога не ви задоволява.

Може и да е трудно да определите с точност дали вашата кожа по природа е суха или за момента изпитва липса на вода, но нека изложим нещата така: ако имате суха кожа, почти със сигурност тя е била такава през целия ви живот. Ако тя е смесена, нормална или мазна, не е възможно изведнъж да е станала от тип суха.

Маслото от арган е суперхрана за кожата

Сухата кожа изпитва липса на натурално омазняване, затова изисква нежни почистващи средства и кремове с база от естествени масла. От друга страна, дехидратираната кожа сама произвежда това омазняване, а това, от което има нужда, е да го задържи. “Хидратация” е магическата думичка тук, затова трябва да избирате леки продукти, които да заключат влагата в кожата, но без да я омазняват допълнително. Разбира се, пиенето на много вода също помага. Промяна в диетата също може да е наложителна: ако не ядете достатъчно плодове и зеленчуци и прекалявате с алкохола и газираните напитки, това ще се отрази на вида на кожата ви.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции21 МАЙ 2019

Почистване и освежаване на лицето с аква пилинг

Тази нова процедура е приятна и неинвазивна. Особено се препоръчва преди специално събитие - като абитуриентския бал например

Съвети & тенденции17 МАЙ 2019

Лятото е в ръцете ни с тези свежи нюанси лакове за нокти

Светли, сладоледено-очарователни и нежни са новите нюанси

Съвети & тенденции16 МАЙ 2019

Не вярвайте на козметика си, когато ви каже това

Или начинът да различим професионалиста от неопитния козметик.

Съвети & тенденции13 МАЙ 2019

Козметично обновяване за лятото

Погрижете се за себе си с тези продукти за лятото