Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Официално дойде времето на автобронзантите и продуктите за изкуствения тен да влязат в употреба. Но как да ги използваме за винаги безупречен резултат?

Времето малко започна да ни се усмихва навън, но за препичането на плажа ще трябва още доста да почакаме. До тогава разчитаме на бронзантите и продуктите за изкуствения тен да създадат ефекта на бронзов загар. Но какво да правим, когато ефектът се окаже не точно такъв, какъвто искаме?

За всяка грешка при изкуствения тен си има решение, и ето какво е то:

За неравномерен тен

Понякога, колкото и да се стараем, пак остават места по тялото ни, където тенът изглежда по-напластен и неравен. Този ефект обаче може да се проправи с помощта на малко лимонов сок. Той успява да неутрализира ефекта на автобронзанта, заради киселинната си структура.

Но не прекалявайте с употребата му, защото можете да раздразните кожата. Перфектно е обаче за малките зони като китките, които трудно се изравняват с останалите части на тялото.

Оптически трикове за по-дълги крака

Ивици в различен цвят

Много често в зоната краката се появяват ивици неравномерен тен, заради по-сухата кожа там. Това може да се премахне във ваната, ако смесите горещата вода с някое етерично масло. Ако не ви се намира такова, може да опитате и със зехтин. Постойте във ваната поне 15 минути и след това разтрийте проблемната зона с хавлия.

Появили са се малки тъмни точици

Ако нанесете автобронзанта в рамките на 24 часа след последното си бръснене, има голям шанс да се образуват малки точици в по-тъмен нюанс. Въпреки че това трудно се забелзва, ако искате да го премахнете, просто още веднъж минете със самобръсначка зоната, за да се изравни тена.

Не можете да оцелите цвета си

На всеки се е случвало да опитва няколко различни автобронзанти и никой да не пасва на очакванията ни. Дори да се изкушавате да повторите процедурата с още един слой автобронзант върху предишния, по-добре изтрийте този опит и започнете отново. Ако наслагате продукт, само ще изсушите кожата си и ще се създаде още по-неприятен резултат.

Нова Instagram бюти тенденция: тентуринг

Опитайте автобронзант, който е специално създаден да се наслагва – с тях най-лесно се постига желания ефект.

Не можете да се отървете от изкуствения тен

Най-често изчакваме тенът сам да изчезне, но ако искаме по-бързо да го махнем, можем да направим две неща – или да прекараме значително време под душа ексфолирайки цялото си тяло, или да използваме продукт за неутрализиране на ефекта. Търсете такъв, който съдържа мицеларна вода и гликолова киселина за най-добър резултат. Подобен продукт е много полезен за хората, които често прибягват към изкуствения тен.

Как да избирате бронзант за лицето и как да го нанасяте правилно

Красив и безопасен тен с помощта на автобронзант

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.