Шоколад против целулит?

Не, няма да го ядете с надеждата да изчезнат неравностите

Шоколадът е един от най-приятните, лесни и познати начини да се заредим с настроение.

Но малко от нас мислят за полезните му свойства извън темата за храненето. Той съдържа много микроелементи и витамини, които са полезни за кожата, като желязо, натрий, фенилетиламин, растителни протеини и теобромин. В козметичната индустрия доста популярно е шоколадовото обтриване на тялото. Защо?

Полезният ефект на шоколадовото обтриване търсим в борбата с несъвършенствата на кожата и в изчистване на целулита. След процедурата кожата става гладка на допир, а от тялото са изведени всички токсини.

Антицелулитният масаж има своите правила

Има, разбира се и известни противопоказания. Не се препоръчва при бременност, на жени с гинекологични заболявания, хипертония и сърдечни болести, както и с нарушения в работата на бъбреците и черния дроб.

Предлагаме ви три интересни рецепти за шоколадово обтриване.

1_Смесете 100-200 гр какао на прах с 500 мл гореща вода, разбъркайте и охладете получената консистенция. Нанесете плътен слой върху проблемните области на тялото и ги обвийте в стреч фолио. За по-силен ефект може да се завиете с топло одеало. Измийте сместа след около 40 минути.

2_100 гр тъмен шоколад разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. Намажете с него проблемните области по тялото. След един час го измийте и нанесете антицелулитен крем.

3_Смесете 200 гр пълномаслено топло мляко и 250 гр какао на прах. С тази смес импрегнирайте ленти от бинт и ги нанесете върху кожата в зоната на коленете или на корема, след което обвийте върху тях и стреч фолио. Сместа се оставя да действа за около 30-40 минути, след което я измийте с топъл душ.

5 напитки, които се борят с целулита

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Съвети & тенденции17 АПРИЛ 2019

Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Съвети & тенденции09 АПРИЛ 2019

Грижа за женската красота според лунния календар

Ето кога да се погрижете за различните части от бюти рутината си.