Правилата за красива визия на плажа

10 златни съвета да се сдобиете със здравословен тен и с перфектна кожа и коса

Изплаквайте косата си след всяко къпане, тъй като морската сол и хлора в басейна може да увредят косъма. Отделно цвета на косата се губи и само след 2-3 дни тя губи блясъка си. Ако нямате възможност веднага да се измиете, дръжте една бутилка вода в себе си и я използвайте.

Защитете косата си като използвате специални слънцезащитни продукти, които да я предпазят не само от вредните лъчи, но и от солената вода.

Не пропускайте пилинга, който отстранява мъртвите клетки и обновява кожата, което от своя страна позволява да се сдобиете с по-здравословен и дълготраен тен. Ако пропускате скраба, за да не избледнее вече почернялата кожа, то тя след известно време ще се махне автоматично.

Избягвайте всякакви процедури с лазер и избелване на кожата непосредствено преди излагане на слънце, тъй като кожата се нуждае от време, за да се възстанови, а слънцето пречи на този процес. Още повече, че рискувате да се сдобиете и с пигментни петна.

Непрекъснато подновявайте своята слънцезащита, когато сте на плажа. Вие сами разбирате колко е важно това не само за вашето здраве, но и за красотата на вашата кожа.

Не допускайте да се дехидратирате докато сте на плажа. Освен че трябва да пиете вода в големи количества, не забравяйте да осигурите допълнителна влага на кожата на лицето и тялото. За целта си вземете розова вода, с която да се пръскате винаги когато пожелаете.

Не забравяйте маските. Задължително е поне два пъти седмично да нанасяте хидратираща маска, за да се радвате на равномерен тен.

Изберете правилния грим за вашата ваканция. Има много продукти, които са с висок слънцезащитен фактор и са подходящи за типа на вашата кожа. Ако искате да изглеждате перфектно на плажа, може да заложите на крем за лице с тониращ и матиращ ефект и с фактор 50+.

Погрижете се за ноктите си на плажа, като се възползвате от водата да ги почистите. От друга страна пък, солената вода играе много важна роля за здравината и бързия растеж на нокътната плочка. Водата ще омекоти и кожичките, които може да избутате с лекота след това.

Същото може да направите и за краката си. Пясъкът играе ролята на естествен ексфолиант и ще омекоти перфектно вашите пети. Не забравяйте след това да нанесете овлажняващ крем.

През ваканцията всички се отдаваме на релакс и ежедневието ни става до такава степен лежерно, че понякога забравяме за всичките ритуали за красота.

За да запазите красотата на кожата на лицето и тялото, както и на косата и ноктите, е важно все пак да не пропускате някои правила, които трябва да следвате. Ето кои са те:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Най-модерният маникюр за пролетта е... едноцветният
Съвети & тенденции16 ЯНУАРИ 2021

Най-модерният маникюр за пролетта е... едноцветният

Максимален минимализъм, максимален сексапил

Масаж на лимфните възли премахва торбичките под очите
Съвети & тенденции04 ЯНУАРИ 2021

Масаж на лимфните възли премахва торбичките под очите

Кой да знае, че за да се погрижим за зоната около очите, не трябва да се съсредоточаваме в тази област.

Какво се случва с кожата ни, когато не изтрием грима си преди лягане
Съвети & тенденции31 ДЕКЕМВРИ 2020

Какво се случва с кожата ни, когато не изтрием грима си преди лягане

Вие виновни ли сте в това бюти престъпление?

З домашни маски за лице за след празника
Съвети & тенденции26 ДЕКЕМВРИ 2020

З домашни маски за лице за след празника

Борим се със следите от преяждането и алкохола