Помощ! Сезонни кожни драми

Няколко важни неща, с които ще си помогнем през мразовитите дни

Помощ! Сезонни кожни драми

Всяка кожа е уникална, затова и търсим най-добрите решения за себе си, съобразени с всички важни специфики и особености.

Въпреки това неминуемо се изправяме пред сходни “сезонни предизвикателства“ по отношение на кожата. Запознайте се бързо с онези задължителни неща, с които да помогнете на кожата си да се справи с тях.

Температурите навън рязко спаднаха, така че ако нямате възможност да избягате на някое топло място като Салма Хайек и Джей Ло, то ще трябва да подготвите кожата си за всички зимни условия.

През студения сезон кожата е особено стресирана. “Виновниците“ за това са повече от очевидни: ниски температури, силен вятър, изсушаващи въздуха климатици и други отоплителни уреди. В резултат на това кожата реагира остро, започва да се бели, става свръхчувствителна, зачервена и раздразнена, а да не говорим за ускоряването на нейното стареене.

Помощ! Сезонни кожни драми

За да предотвратите всичко това, трябва да започнете с най-логичната стъпка и тя е овлажняването. Вътрешно и външно. През зимата не се чувстваме толкова жадни, както през лятото, но тялото ни все пак има нужда от добра вътрешна хидратация. Относно външното овлажняване, ще се наложи да заложите на крем, който хидратира в дълбочина и има успокояващ ефект.

Нещо повече: най-добре избирайте кремове (както за лицето си, така и за тялото си), които са създадени именно за мразовитите дни (“Cold cream“). Те създават защитна бариера върху кожата, благодарение на съдържанието си на восък. Тази бариера предпазва от всякакви външни предизвикателства, особено от вятъра. Ако носите фон дьо тен в ежедневието си, той също може да ви е от полза. Горният слой грим също защитава кожата малко или много.

Помощ! Сезонни кожни драми

Не забравяйте и за слънцезащитния фактор! Дори и да смятате, че през зимата слънцето се показва толкова рядко, че не е необходимо да пазите кожата си от него, трябва да сте наясно, че ултравиолетовите лъчи са опасни и през този сезон. Не показвайте носа си навън, без да носите слънцезащита не по-ниска от SPF20.

Обърнете внимание и на останалата си козметика, която обикновено прави чудеса с кожата ви. През зимата обаче ефектът от нея може да бъде обратен. Например, ако имате козметика на основа етилов алкохол, по-добре я оставете за по-топли дни. Изберете други алтернативи, които щадят кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да направим косата си на вълни с преса?
Съвети & тенденции05 АВГУСТ 2022

Как да направим косата си на вълни с преса?

Чудите ли се как да направите вълниста косата си пресата? Предлагаме ви нашето най-добро мини ръководство.

Колиета с цветни мъниста: лятната мания за бижута
Съвети & тенденции05 АВГУСТ 2022

Колиета с цветни мъниста: лятната мания за бижута

Търсите ли си вдъхновение за съчетаване на любимата мънистена огърлица с летния ви тоалет? Нека погледнем към няколко идеи заедно.

Маникюр през август
Съвети & тенденции03 АВГУСТ 2022

Маникюр през август

Маникюрът ни този месец ще бъде в бели и сини нюанси. Точно като любимия ни гръцки остров.

Съветите за красота на знаменитостите
Съвети & тенденции02 АВГУСТ 2022

Съветите за красота на знаменитостите

Любимите ни звездни дами споделят своите малки тайни в бюти рутината при пътуване.