Prodavalnik : Beauty : Съвети & тенденции03 СЕПТЕМВРИ 2015

Перфектните вежди са мисия възможна с тези съвети

Отделете специално внимание на формата им

Перфектните вежди са мисия възможна с тези съвети

За да имаме перфектна визия, трябва да заложим на перфектната форма на веждите!

И не си мислете, че те не изграят чак толкова важна роля. Защото повярвайте ни, колкото и добре да сте гримирани и облечени, нямате ли перфектни вежди, те са способни моментално да развалят цялостната ви визия. Ето защо трябва да сте много прецизни с оформянето им, а това става в няколко стъпки:

1. Задължително оформяйте веждите си на подходяща светлина, за да не направите фатални грешки. За предпочитане е да направите този ритуал през дена, в близост до прозорец.

2. Никога не скубете косъмчетата преди душ. Действайте след това, когато порите са отворени. Така ще ви бъде не само по-лесно, но и по-безболезнено.

3. След отскубването на всяко косъмче, почиствайте с памук, натопен в спирт. Той не само ще направи процедурата по-безболезнена, но и по-безопасна, тъй като ще ви предпази от инфекции.

4. Обикновено всички подкъсяват веждите си с ножичка, след като са ги оформили. Експертите обаче са категорични, че това е много погрешно! Правете го преди това – така ще очертаете формата предварително.

Перфектните вежди са мисия възможна с тези съвети

5. Винаги сресвайте преди да посегнете към пинсетата, за да избегнете риска да отскубнете погрешно косъмче. Ако са много рошави веждите ви, то загладете си с гел или с по-гъст крем за ръце.

6. Вече сте готови за пинсетите. Заложете обаче на професионални, които ще захващат по-добре и няма риск от погрешно отскубнато косъмче.

7. Внимавайте с горната и долната линия на веждите ви, както и със стърчащите косъмчета. Стремете се да постигнете гладки и равни линии и следвайте естествената извивка. Не се притеснявайте да отскубнете и косъмчетата в началото на веждите. Но внимавайте да не прекалите.

8. В случай, че сте отскубнали някое косъмче погрешка, когато излизате може да прикриете дупката с молив или с грим за вежди. И все пак внимавайте да не прекалите с цвета им. Нанасяйте молива с леки, бързи движения, рисувайки къси линии, вместо да очертаете една дълга, плътна линия без прекъсване.

9. Ако случайно вече сте пооскубали доста от веждите си и искате по-дебели арки, можете да започнете да мажете косъмчетата си с рициново масло. Правете го всяка вечер поне няколко месеца и ще се сдобиете с идеалните вежди!

10. Ако променяте драстично цвета на косата, то се погрижете и за цветa на веждите ви, за да няма огромна разлика между тях! Доверете се на професионалист, за да не станат грешки.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА PRODAVALNIK

Жените трябва да спят един час повече от мъжете
Prodavalnik15 ЯНУАРИ 2020

Жените трябва да спят един час повече от мъжете

И още интересни факти за съня

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!
Prodavalnik27 СЕПТЕМВРИ 2019

Шегувате ли се? Нямам от какво да се оплача!

Няколко изключителни жени накратко обобщават какво е за тях остаряването

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим
Beauty04 ЮЛИ 2019

4 малко по-различни идеи за ежедневен грим

Разчупете рутината в края на сезона!

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето
Prodavalnik04 ЮЛИ 2019

Топлата вода с мед дава повече енергия от кафето

И още ползи от тази вълшебна напитка за здравето