Основни и лесни грижи за красиво деколте

Тези 5 съвета, които трябва да превърнете в навици

Грижите за кожата на лицето всъщност задължително трябва да включват и грижи за зоните на деколтето. Тази зона трябва редовно да бъде хидратирана и подхранвана. Повечето жени я пренебрегват, което я прави по-суха и склонна към раздразнение, поява на малки обриви и петна.

# През топлите месеци задължително нанасяйте в тази зона слънцезащитна козметика, независимо дали сте в града и дали има слънце или е облачно. Нанасяйте го сутрин преди излизане и го подновявайте през два-три часа.

# Ежедневно под душа почиствайте деколтето си внимателно и нежно с растителни масла. Ако кожата ви е чувствителна, използвайте тоник или лосион на основата на термална вода.

# В никакъв случай не търкайте кожата в тази зона с груба кърпа или с четка – използвайте натурална гъба от корени или мека памучна кърпа.

# Много полезни за кожата в зоната на деколтето са контрастните обливания с топла и със студена вода. В края на процедурата може да я попиете внимателно с мека салфетка и веднага след това да нанесете масло или лосион за тяло.

# За гладка кожа в зоната на деколтето редовно я ексфолирайте. Зоната обаче налага да използвате по-меки ексфолианти на основата на захар, които се топят нежно. Домашен ексфолиант с отлична ефективност е смес от прясно смляно кафе с малко душ-гел и мед. Нанасяйте го с кръгли масажиращи движения и изплакнете с контрастен душ.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции21 МАРТ 2019

Какво да правим днес, за да се подготвим за лятото?

Да не изоставаме с графика. Тези неща трябва да се направят още сега, за да е перфектно лятото!

Beauty18 МАРТ 2019

7-те смъртни гряха в грижата за кожата

Повечето от нас сме виновни в много от тях...

Съвети & тенденции14 МАРТ 2019

Парфюмите на френските жени

Според Франсис Курджиян, всяка една типична французойка познава и обича тези 7 ухания