Масаж на лимфните възли премахва торбичките под очите

Кой да знае, че за да се погрижим за зоната около очите, не трябва да се съсредоточаваме в тази област.

Има стотици методи за борба с торбичките под очите, но повечето са насочени главно към тази зона. Специалистът Ерика Маккалъм обаче ни дава друга идея.

Недоспиването, претоварването и мръсната околна среда често води до образуване на торбичките под очите, които така мразим. И понеже е проблем, който много от нас имат, решения за него постоянно се търсят. Според Ерика Маккалъм, експерт по грижата за кожата, най-добрият начин да се справим с подпухналата зона е съвсем различен от очакваното.

Тя съветва да се съсредоточим не толкова около очите, а главно върху лимфните възли до ухото. Те пренасят лимфната течност, която се натрупва по лицето ни и предизвиква подпухването.

Според Ерика най-добрият начин да се погрижим за торбичките е да правим масажи, започвайки от зоната под очите, преминавайки през горната част на слепоочието, близко до косата и слизайки надолу точно пред ушите, под началото на костта на скулата. Покрай очите докосвате нежно и леко, а на лимфните точки може да масажирате по-продължително и силно с въртеливи движения.

Истината за… торбичките под очите

Още по-добър ще бъде ефектът, ако правим това с подходящ околоочен крем или серум. Ако повтаряме масажите всеки ден, дори да е само за 10-20 минути, ефектът ще се пренесе по цялото лице. Кожата изглежда подмладена и свежа.

Едновременно с това Маккалъм потвръждава, че маските с охлаждащ ефект помагат за спадането на торбичките. Затова за своите клиенти тя препоръчва да правят масажите всеки ден, а маската поне веднъж седмично.

Как да редуцираме мазнините по лицето

10 мита за подмладяването

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции16 ЮЛИ 2019

Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

Това ни съветва козметикът на Джесика Алба

Съвети & тенденции15 ЮЛИ 2019

8 натурални съставки, които избелват кожата

И предпазват от вредните слънчеви лъчи

Съвети & тенденции12 ЮЛИ 2019

Вана с овесени ядки - египетска грижа за красотата

Можем да си правим процедурата и у дома

Съвети & тенденции11 ЮЛИ 2019

Домати и диня за красива кожа

Погрижете се за кожата, като я подхраните отвътре