По-гладка и стегната кожа с помощта на морската сол

Маха целулит, акне и свива порите на лицето

Морската сол има куп полезни свойства не само за здравето, но и за красотата. Тя може да се използва не само като козметичен продукт, но и е чудесен ескфоалиант за баня.

Нейните чудодейни свойства се дължат на това, че молекулярната й структура се доближава много до структурата на кръвните клетки. Когато морската сол се прилага върху кожата, тя се абсорбира по-лесно и е в състояние да отстрани мъртвите клетки, както и да изхвърли мастните и токсични вещества от кръвта и лимфата. Тук сме събрали няколко практични съвета как да използвате морската сол и за какво ще ви помогне тя:

 

Sea salt 1

Като антисептик
Морската сол има способността да убива микробите ефективно. Затова тя е перфектна за лечението на рани. Ако нанесете морска сол върху някоя рана, в началото може да е леко болезнено, но специалистите обясняват, че стимулира процеса на зарастване и тя преминава много по-бързо в сравнение с всякакви други мазила, които приложите върху кожата.

Заличава белези
Морската сол е не само добър лечител за всяка рана, но се оказва голям “експерт” и в това да ви спаси от досадните белези. Така че смело можете да добавите сол във вашите рани. Тя ще ви спаси и от акнето, и от белезите след неговото премахване.

Ускорява обмяната на веществата
Морската сол е богата на полезни ценни минерали, които наброяват повече от 90. В нея се съдържат и калий, натрий , хлор и магнезий, които много ефективно действат върху увеличаването на скоростта на обмяната на веществата. Оказва се, че тя способността да се очисти кожата в дълбочина и я заздравява.

Sea salt 2

Изглажда кожата
Доказано е, че морската сол е много полезна за подобряване на функцията на кожната тъкан като я прави по-еластична и гладка. Това се дължи на високото съдържание на магнезий. Затова можете да използвате морската сол в банята (като си направите скраб за тяло), за да се сдобиете с гладка, здрава и красива кожа.

Намалява порите
Морска сол има дълбок почистващ ефект върху порите на кожата. Тя помага да се отървете от мазната кожа и от досадната пигментация, с която сте се сдобили благодарение на слънцето. Също така тя подпомага да се спасите от изпотяването. Ако редовно ексфоалирате тялото си, кожата ще се обновява и това ще прекрати обилното изпотяване.

Помага в борбата с целулита
За изненада, морската сол може да помогне много в борбата ви с целулита. Доказано е, че тя подпомага отслабването и изгарянето на мазнините. Тя има свойството да повиши метаболизма, което от своя страна ускорява изгарянето на мазнините. Ако обаче редовно ексфоалирате дупето и бедрата си, то съвсем скоро ще се отървете от портокаловата кожа.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции21 ФЕВРУАРИ 2020

Пролет в ръцете ни - маникюрът на новия сезон

Независимо какво е времето навън, тези идеи за маникюра ще стоплят деня ви

Съвети & тенденции16 ФЕВРУАРИ 2020

Магдалена Фраковяк и нейните правила за красива кожа

На 30, тя няма нито една линия по лицето си

Съвети & тенденции13 ФЕВРУАРИ 2020

10 идеи за минималистичен маникюр в духа на Свети Валентин

Ако все още не сте си избрали ефектен маникюр за празника, тези предложения ще ви свършат работа

Съвети & тенденции12 ФЕВРУАРИ 2020

В удълженията за мигли могат да живеят акари и… въшки

Дамите често забравят да ги почистват, ако не се гримират, но липсата на хигиена може да навлече сериозни проблеми