Какво да направим днес, за да се подготвим за лятото?

Да не изоставаме с графика. Тези неща трябва да се направят още сега, за да е перфектно лятото!

Какво да направим днес, за да се подготвим за лятото?

Eто с коя част от подготовката за лятото да започнем от днес, за да се чувстваме по-уверени на плажа по-късно.

Може да ви се струва рано, но подготовката за лятото вече трябва да започва с пълна сила, а дори може и да закъсняваме. Има толкова много неща, които трябва да свършим, за да си прекараме страхотно през топлите месеци. Няма време за губене, затова ето го списъкът със задачите:

Погрижете се за косата си

Преди да е започнало да ни влияе жаркото слънце, трябва косата ни да е в перфектно състояние. Колкото по-здрава е тя, толкова по-малко ще й навредят UV-лъчите, морската вода и всички други стрес фактори през лятото.
А това не може да се постигне с няколко дни време. Затова още от сега започнете да се грижите усилено за нея – правете си маски, подхранвайте я и не я стресирайте с пресата твърде много.

Започнете с ексфолианта

Гладката и красива кожа е огромен плюс за през лятото. Ако искате да сте сигурни, че всичко ще бъде перфектно за сезона на полите и роклите, започнете от сега. Ексфолирайте редовно тялото си и прилагайте метода със сухата четка.

Проверете аптечката си

Преди да е дошло времето за всички летни продукти, проверете дали тези, останали ви от миналата година, все още са в срок. Оглеждайте се и за миризмата и текстурата на продуктите. В някои случаи дори да не им е изтекла гаранционната дата, те може да са се развалили.

Какво да направим днес, за да се подготвим за лятото?

Преустройте грижата за кожата си

Кожата през лятото се нуждае от различни неща, в сравнение с тези нужни й през зимата. Сигурно през студените сезони сте използвали по-тежки кремове и масла, но това само ще навреди на кожата ви през месеците, които ни очакват. Ориентирайте се и към козметика с SPF фактор, за да знаете, че винаги сте предпазени от слънцето.

Изпробвайте нови гримове

Подобно на грижата за кожата, гримовете също са по-различни през лятото. Тежките фон дьо тени могат да бъдат заменени от CC кремове, а матовите червила от балсами или гланцове за устни.

Какво да направим днес, за да се подготвим за лятото?

Спрете да игнорирате краката си

До сега може да ни се е разминавало, когато си спестим педикюра, но времето на отворените обувки започва и това вече не е опция. Погрижете се за ноктите си и петите си, ексфолирайте стъпалата с продукти с по-едри частици и подхранвайте с крем.

Детокс

Разбира се, не може да минем и без това. Сега е времето да засилим тренировките, да намалим мазните храни и да свалим ненужните килограми. Направете всичко възможно, за да разхождате любимите си къси панталонки, поли и рокли със самочувствие.

Летните тела се правят през зимата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

С летен полъх на минимализъм
Съвети & тенденции01 ЮЛИ 2022

С летен полъх на минимализъм

Красотата е в детайлите. Нека изберем правилните аксесоари заедно!

Барби тренд - хитът на лятото
Съвети & тенденции01 ЮЛИ 2022

Барби тренд - хитът на лято 2022

Нека бъдем стилни в розово! Или как барби трендът завладя Лято 2022?

Разликата между Гуа Ша и джейд ролер
Съвети & тенденции01 АПРИЛ 2022

Разликата между Гуа Ша и джейд ролер

Cheat Sheet как да ги ползваме

Масаж, с който заменяме ролерите за лице
Съвети & тенденции22 МАРТ 2022

Масажи за лице, които можем да правим и в офиса

Отнемат по две-три минути и можем да ги правим навсякъде - включително на работното място