Как се отразява захарта на кожата ти?

За съжаление, сладичкото може да ти донесе бръчки

За никой не е изненада, че прекаляването с шоколада може да доведе до няколко излишни килограма, но знаеше ли, че може да ти донесе и бръчки? Процесът, в който захарта разрушава кожата ти се нарича гликация, но ето какво можеш да направиш, за да го предотвратиш. 

  

“Захарта и сладките храни са много вредни за кожата, а всъщност и за всички органи,” казва дерматологът Николас Перикон. По време на процеса гликация захарните молекули се свързват с протеините в кожата и водят до създаването на AGE радикали, подобни на тези, които се формират от дълго излагане на слънце. Те от своя страна водят до загуба на колаген и еластин в кожата, а резултатът са повече бръчки. 

Така че, ако обичаш да прекаляваш със сладките изкушения имай предвид, че това, комбинирано с други вредни навици (пушене, излагане на слънце), може много да навреди на кожата ти. 

Хубавите новини (естествено,  че има и такива) са че можеш да направиш промените в диетата и грижата за кожата и още сега. 

Освен че трябва да намалиш захарта, увеличи рибата и пилешкото месо. Залагай на повече плодове, зеленчуци, ядки и семена. Осигури на тялото си повече антиоксиданти като зелен чай. 

Използвай серуми за подмладяване, хидратиращи кремове (дневни и нощни) и обърни специално внимание на кожата около очите. През летните месеци не забравяй да нанасяш защитен лосион, който да те пази от вредните слънчеви лъчи, когато излизаш от вкъщи. 
Виж още:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции07 СЕПТЕМВРИ 2019

По-големи и красиви устни с масаж у дома

Камъкът Гуа Ша помага не само за безупречната кожа, но и за красивите устни

Съвети & тенденции04 СЕПТЕМВРИ 2019

Виктория Бекъм и нейните тайни за подмладяване

Дизайнерката приема добавки за кожата си и е голям почитател на натуралната козметика

Съвети & тенденции01 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да задържим летния тен възможно най-дълго

Кой не иска да запази бронзовия загар и след почивката

Съвети & тенденции30 АВГУСТ 2019

Как да си изберем нов парфюм в 3 стъпки

Една от тях е да не вземаме решение в магазина