Как се отразява захарта на кожата ти?

За съжаление, сладичкото може да ти донесе бръчки

За никой не е изненада, че прекаляването с шоколада може да доведе до няколко излишни килограма, но знаеше ли, че може да ти донесе и бръчки? Процесът, в който захарта разрушава кожата ти се нарича гликация, но ето какво можеш да направиш, за да го предотвратиш. 

  

“Захарта и сладките храни са много вредни за кожата, а всъщност и за всички органи,” казва дерматологът Николас Перикон. По време на процеса гликация захарните молекули се свързват с протеините в кожата и водят до създаването на AGE радикали, подобни на тези, които се формират от дълго излагане на слънце. Те от своя страна водят до загуба на колаген и еластин в кожата, а резултатът са повече бръчки. 

Така че, ако обичаш да прекаляваш със сладките изкушения имай предвид, че това, комбинирано с други вредни навици (пушене, излагане на слънце), може много да навреди на кожата ти. 

Хубавите новини (естествено,  че има и такива) са че можеш да направиш промените в диетата и грижата за кожата и още сега. 

Освен че трябва да намалиш захарта, увеличи рибата и пилешкото месо. Залагай на повече плодове, зеленчуци, ядки и семена. Осигури на тялото си повече антиоксиданти като зелен чай. 

Използвай серуми за подмладяване, хидратиращи кремове (дневни и нощни) и обърни специално внимание на кожата около очите. През летните месеци не забравяй да нанасяш защитен лосион, който да те пази от вредните слънчеви лъчи, когато излизаш от вкъщи. 
Виж още:

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции25 ЯНУАРИ 2020

Откривате ли нещо необичайно в новия тренд в маникюра

На първи поглед - страхотен маникюр с интересен дизайн. Но пък на втори поглед....

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!