Как да се справяме с торбичките и бръчките около очите

Ако кожата на лицето и тялото е с дебелина между 1.75-2.5 мм, то около очите е едва 0.5 мм

Кожата около очите е най-деликатната от всички други зони по лицето и тялото ни – там белезите на стареенето атакуват първо и вземат видими жертви.

Бръчките, тъмните кръгове и торбичките около очите тормозят много от нас. Причината е, че там кожата е изключително тънка. Ако кожата на лицето и тялото е с дебелина между 1.75-2.5 мм, то около очите е едва 0.5 мм.

Но към това, за съжаление, прибавяме и днешния начин на живот. Умора, недостиг на сън, пушене, алкохол, непълноценно хранене – всички тези фактори ускоряват остаряването. А това се изписва първо около очите.

Бръчки около очите

Ако принадлежите към категорията на доста изразителните жени, фините линии и бръчки около очите ще се появят по-рано.

В допълнение, слънцето и по-специално ултравиолетовите лъчи, които унищожават колагеновите и еластиновите влакна, са друг ключов фактор. Излагането на силното слънце ни принуждава постоянно да набръчкваме клепачите си, за да предпазим очите си, като по този начин създаваме първите бръчки, които стават постоянни и по-дълбоки след 30, т.е. тъй като еластичността на областта на очите намалява. Ежедневните слънцезащитни и слънчеви очила ще предпазят очите ви от фотостареене.

Използвайте всяка вечер ретинол или витамин С крем за очи, съставки, които изглаждат бръчките и засилват сиянието. Можете също да комбинирате крем против бръчки със специализиран серум за очи за по-незабавен ефект.

Тъмни кръгове

Те могат да се появят на всяка възраст, дори на много млада, тъй като тютюнопушенето, консумацията на алкохол, умората и липсата на сън са типични за днешния начин на живот. В този случай, ограничавайки лошите навици и почивайки повече, лесно ще се отървете от тях.

Лошата микроциркулация също е отговорна за появата на тъмни кръгове, тъй като задържането на течности набъбва капилярите, които са твърде близо до повърхността на кожата, пкарайки зоната под очите да стане синьо-лилава.

Наследствеността, костната структура и типът кожа също играят важна роля. Два пигмента, меланин и каротин, са отговорни за окончателното оцветяване на кожата, както и за дебелината на кожата, броя на кожните съдове и локалното кръвообращение. Някои хора имат повишена концентрация на меланин в областта под очите. В тези случаи кръговете изглеждат по-дълбоки и имат по-тъмен жълтеникав или кафяв оттенък. И накрая, хранителните дефицити на протеини, желязо и витамини А, С и комплекс В също влияят зле на кожната тъкан около очите.

Торбички под очите и подпухване

Могат да се дължат на много причини: Умора, липса на сън, алергии и други кожни състояния, прекомерен прием на сол, хормонални нарушения и задържане на течности. В много случаи намаляването на приема на сол и увеличаването на приема на вода ще помогне както за отока, така и за цялостното задържане на течности в тялото ви и ще засили метаболизма ви.

Можете също така да поставите върху очите си за няколко минути тънки реченчета краставица, която съдържа витамин С, кафеена киселина и силициев диоксид за намаляване на отока, или картофени филийки с противовъзпалително действие, докато компресите със студени торбички чай ще намалят торбичките в рамките на 15 минути.

И накрая, ако с течение на времето тънката диафрагма, която държи защитната мазнина около очната ябълка, се разхлабва и в същото време намалява еластичността на кожата под клепачите, тогава мазнините излизат навън, образувайки торбички. В този случай само пластичният хирург може да помогне.

Още Beauty от MissBloom:

Да се преборим с проблема, наречен “ягодови крака”

Модерните прически на есен 2019

Късата коса и силата на промяната

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си