Beauty : Съвети & тенденции29 СЕПТЕМВРИ 2017

Как да се справите с най-лошите си beauty навици

Кои са най-честите грешки, които ни пречат на перфектната визия

Лошите навици са като лошите момчета – знаем, че трябва да се отървем от тях, но така и не го правим. Защото е невероятно трудно да го сторим.

Попитахме топ експертите на Холивуд, които ни разкриха кои са най-честите грешки, които допускаме в beauty режима си, и те ни дадоха няколко решения за това как да се справим с тях. И се оказва, че е много по-лесно, отколкото си мислим!

Гризете си ноктите
Ако хронично си гризете ноктите, може би ви е много трудно да престанете. “В някои случаи това може да е признак за стрес или безпокойство”, казва нюйоркският дерматолог Джошуа Зейчнър. Преди да посегнете пръстите си, помислете с какво да занимаете ръцете си – “Вземете стрес топка или си сложете ръкавици, които ще са един вид физическа бариера”, казва Зейчнър. Дерматологът Мелани Палм пък съветва да си вземете заздравител за нокти, който е разработен специално за този проблем. “Отблъскващият вкус ще ви държи далеч от ноктите”, категорична е тя.

Всекидневните навици, които погубват красотата ни

Скубете белите коси
Може би сте забелязали някой и друг бял косъм и не може да устоите на изкушението да го откъснете. Топ коафьорът Крис Лоспалуто е категорична, че това е изключително вредно за вашите коси, тъй като от редовно скубане на косъмчетата, накрая косата ви ще спре да расте на това място. Вместо да посягате към пинсетите, следващия път вземете една безамонячна боя, с която да покриете белите коси.

Основни стъпки в правилната грижа за кожата през зимата

Облизвате устните
Докато облизвате устните си, защото са сухи, вие временно облекчавате проблема. Този навик обаче допълнително изостря сухотата с течение на времето. “Опитайте се да използвате балсам за устни, който ще успокои дразненето”, казва д-р Палм. Гледайте винаги да имате балсам под ръка. Също така се опитайте да дъвчете дъвка. “Ако имате нещо в устата си, това ще държи езика ви зает и ще ви предпази от навика да облизвате устните си”, обяснява тя. Внимавайте да не си вземете от ароматните изкушения като балсами с канела или какао, тъй като те могат да бъдат дразнещи, след като кожата ви е вече възпалена.

Пипате пъпките
Ако сте от дамите, които не се стърпяват да изстискат новопоявилата се пъпка, по-добре да забравите за този навик. С всяко пипане може доста сериозно да нараните кожата си. И така това краткосрочно решение може да ви докара сериозни белези. “Вместо това, приложете топъл компрес върху засегнатото място за няколко минути в продължение на няколко дни, за да намалите възпалението”, казва дерматологът на звездите Ани Чиу, който предлага и да капнете върху пъпката капки за очи, които ще намалят зачервяването. “Ако сте склонни непрекъснато да докосвате мястото, ограничете достъпа като сложите силиконови лепенки на там”, предлага д-р Палм.

Навиците на жените с перфектна кожа

Не триете грима си вечер
Разбираме, че си лягате късно вечер, след като сте излизали с момичетата и може би сте прекалили с виното, но това по никакъв начин не ви оправдава, че не махате грима си. Кожата има нужда да диша през нощта, затова е задължително преди лягане не само да я почистите добре, но и да я тонизирате и хидратирате с подходящите лосиони. В противен случай е много вероятно на сутринта да се събудите с пъпка. Д-р Палм съветва да държите памучни тампони и мицеларна вода, подходяща за вашата кожа, на нощното шкафче и преди лягане да почистите лицето си с тях.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!

Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2020

Тестването на много нови продукти - вредно за кожата

И още грешки, които могат да ви състарят