Beauty : Съвети & тенденции03 СЕПТЕМВРИ 2018

Как да се храните, за да имате красива кожа само след седмица

Има няколко съвета, които лесно може да следвате

Идеална кожа на лицето… Нима съществува жена, която да не желае това?

За да бъде такава, трябва да няма акне, да не е суха, да липсва хиперпигментация, тъмни кръгове под очите… Идеалният план за действие обаче включва освен козметика, също и диета.

Да, козметичната ви религия трябва да бъде почистване-тонизиране-овлажняване. Но простата истина е, че сме това, с което се храним. Според много дерматолози основният проблем на обезводнената кожа е прекалената консумация на кафе, което причинява и сив и повяхнал тен.

Суха или дехидртаирана е кожата ви?

Захарта провокира повишена секреция на мастните жлези, в резултат на което кожата започва да отделя повече себум. В резултат на това порите се замърсяват и запушват, появяват се възпаления. Под „сладко“ разбирайте не само десерти, но и напитки като газирани, сокове и други подобни.

Подобно е положението и с пържените храни – прекомерната им консумация активизира производството на себум, а това води до запушване на порите на епидермиса.

Заспали сте с грима?

Увеличете лимоновия сок – той изчиства кожата и замърсените пори. Зехтинът предпазва от възпаления. А продукти като портокали, диня, домати са богати на витамин С и действат като антиоксиданти, укрепват стените на клетките и предпазва кожата от появата на петна. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, което помага за нейната хидратация в дълбочина. Така че, избирайте правилно менюто си, за да се радвате на красива и здрава кожа.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Съвети & тенденции17 АПРИЛ 2019

Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Съвети & тенденции09 АПРИЛ 2019

Грижа за женската красота според лунния календар

Ето кога да се погрижете за различните части от бюти рутината си.