Как да почистим бюти блендера си

Няма да повярвате колко много мръсотия се задържа в него.

Ако прибягвате до бюти блендера си всеки ден, най-вероятно той е абсорбирал много от продуктите, които нанасяте с него и е силно замърсен.

Когато използваме бюти блендера, трябва да внимаваме главно с едно нещо – почистването му. Това е важно, защото, като всяка друга гъба, той абсорбира всичко, което поставяме върху него. Така с времето се натрупват бактерии и мръсотия, които после директно потупваме по лицето си, когато се гримираме.

Колкото и да е неприятно, трябва да чистим блендера си, и то редовно. Най-добрият вариант е преди всяко ползване набързо да го изплакнем с малко почистващ агент – може да е разтвор за почистване, шампоан или дори обикновен сапун. А на няколко дни да почистваме гъбичката по-деликатно. Така ще сме сигурни, че сме се погрижили за нея напълно.

Най-лесният начин да почистваме на дълбочина е трикът с микроволновата фурна.

Да, звучи абсурдно, но всъщност е много ефикасно и не изисква усилия. Това, което трябва да направите, е да вземете бюти блендера и да го потопите във вода с разтвор за почистване или бебешки шампоан. Оставете го да се накисне за малко и да абсорбира течността. След това, заедно с купичката, го слагате в микроволновата и на силна температура го оставяте за 1 минута.

Малки грим трикове с голям ефект

Когато се “сготви”, го оставете да изстине за малко, колкото да не се изгорите. После го изплакнете под чешмата и подсушете с домакинска хартия или салфетка.

Според дерматолози този трик е не само лесен и удобен, но и много ефикасен. Дълбокото проникване на почистващия препарат в комбинация с топлината от микроволновата, успява да се пребори с бактериите и дезинфектира гъбичката.

Единственият минус е, че това може да скъси живота на блендера.

Нова Instagram бюти тенденция: тентуринг

7-те смъртни гряха в грижата за кожата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции25 ЯНУАРИ 2020

Откривате ли нещо необичайно в новия тренд в маникюра

На първи поглед - страхотен маникюр с интересен дизайн. Но пък на втори поглед....

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!