Как да почистим бюти блендера си

Няма да повярвате колко много мръсотия се задържа в него.

Ако прибягвате до бюти блендера си всеки ден, най-вероятно той е абсорбирал много от продуктите, които нанасяте с него и е силно замърсен.

Когато използваме бюти блендера, трябва да внимаваме главно с едно нещо – почистването му. Това е важно, защото, като всяка друга гъба, той абсорбира всичко, което поставяме върху него. Така с времето се натрупват бактерии и мръсотия, които после директно потупваме по лицето си, когато се гримираме.

Колкото и да е неприятно, трябва да чистим блендера си, и то редовно. Най-добрият вариант е преди всяко ползване набързо да го изплакнем с малко почистващ агент – може да е разтвор за почистване, шампоан или дори обикновен сапун. А на няколко дни да почистваме гъбичката по-деликатно. Така ще сме сигурни, че сме се погрижили за нея напълно.

Най-лесният начин да почистваме на дълбочина е трикът с микроволновата фурна.

Да, звучи абсурдно, но всъщност е много ефикасно и не изисква усилия. Това, което трябва да направите, е да вземете бюти блендера и да го потопите във вода с разтвор за почистване или бебешки шампоан. Оставете го да се накисне за малко и да абсорбира течността. След това, заедно с купичката, го слагате в микроволновата и на силна температура го оставяте за 1 минута.

Малки грим трикове с голям ефект

Когато се “сготви”, го оставете да изстине за малко, колкото да не се изгорите. После го изплакнете под чешмата и подсушете с домакинска хартия или салфетка.

Според дерматолози този трик е не само лесен и удобен, но и много ефикасен. Дълбокото проникване на почистващия препарат в комбинация с топлината от микроволновата, успява да се пребори с бактериите и дезинфектира гъбичката.

Единственият минус е, че това може да скъси живота на блендера.

Нова Instagram бюти тенденция: тентуринг

7-те смъртни гряха в грижата за кожата

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции18 АПРИЛ 2019

Звезди без грим, открийте разликите

Или снимките, които доказват, че никой не е съвършен и трябва да бъдем по-добри към себе си

Съвети & тенденции17 АПРИЛ 2019

Станал е гаф с изкуствения тен, ами сега?

Ето как да поправим най-честите грешки, които може да се появят с изкуствения тен

Съвети & тенденции09 АПРИЛ 2019

Грижа за женската красота според лунния календар

Ето кога да се погрижете за различните части от бюти рутината си.