Beauty : Съвети & тенденции17 ДЕКЕМВРИ 2013

Идеи за домашен скраб за устни

Мед и захар омекотяват деликатната кожа

Устните ни са с най-деликатната кожа от цялото тяло. Дори и да не ви се вярва, но точно устните реагират бързо на твърде силно слънце, вятър, мръсен въздух.

Към това добавете и вредните навици като пушене заедно с ефекта на възрастта. Всяка от нас вероятно се е изправяла пред проблема сухи устни. Може би дори сте забелязали тънки линии по устните си или вече не ви се струват така плътни, както преди.й

В кухнята си имате всичко необходимо, което ще подхрани и хидратира устните. Да си направите домашен скраб ще ви отнеме само няколко минути, но резултатът ще са възхитителни, меки устни.

Домашният скраб се състои от две важни съставки – течна и абразивна. Течният компонент може да бъде мляко, мед, зехтин. Абразивната съставка всъщност е почистващият фактор и може да бъде захар, сол, дори прясно смлени подправки. Целта на скраба е да ексфолира мъртвите клетки, които остават във фините линии и предизвикват напукани устни.

Може да експериментирате с различни съставки, но не забравяйте колко е важна правилната комбинация – устните са изключително чувствителни. Затова ви предлагаме две лесни рецепти, с които ще постигнете чудеса.

Меден скраб


1 ч.л. мед
1 ч.л. сода за хляб

Разбъркайте меда и содата, докато станат на гладка паста. Нанесете на устните си и я оставете да действа поне 5 минути. Преди да отмиете с топла вода, масажирайте внимателно с чисти ръце. След като отмиете, нанесете от любимия си балсам за допълнителна хидратация.

Захарен скраб


1 ч.л. бяла захар
няколко капки вода
няколко капки зехтин

Изсипете захарта върху дланта си и добавете няколко капки вода, колкото да стане смес, която може да нанесете на устните си. С пръсти втрийте сместа в устните, масажирайте около 30 секунди и отмийте с топла вода. Нанесете малко зехтин или балсам, за да “заключите” влажността в устните.

Грешките, които съсипват маникюра
Супер трикове за справяне с напуканите устни

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

Съвети & тенденции08 АВГУСТ 2019

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

DIY в бюти грижата може да се окаже нож с две остриета