Beauty : Съвети & тенденции04 ФЕВРУАРИ 2019

И грижата за красотата на Мари Кондо е чиста

Мари яде само домашно приготвена японска храна, за да бъде кожата й съвършена

Мари Кондо е педант не само по отношение на реда у дома, но и в грижата за кожата си.

Авторката на книгата “Магията на подреждането” има кожа като порцелан, която дължи основно на две неща. Първо, че през целия си живот много рядко е излагала лицето си директно на силно слънце. И второ, че се храни изключително чисто.

Нейният гримьор Мегуми Асаи, който я гримира за сериала й по Netflix, казва, че дори на снимачната площадка Мари си носи домашно приготвена, традиционна японска храна. 

“Тя си носи кутия с домашна храна, както и японско ямазаке – ферментирала оризова напитка, богата на витамини и на ензими, които се грижат за доброто храносмилане”. Мари Кондо никога не излиза навън без слънцезащитен крем за лице и шапка, казва още Асаи.

“Японската представа за красотата до голяма степен е центрирана около красивата, прозрачна кожа. Мари разбира това и педантично следва ежедневните стъпки в грижата за лицето си – включително почистването на кожата от грима вечер и нанасянето на тоник и лосион.”

Гримът на Мари Кондо също разчита на естествената красота на кожата. Асаи не използва тежък фон дьо тен за пред камерата, вместо това нанася озаряващ праймър, а след него – лек фон дьо тен на Laura Mercier. “Не използвам голямо количество фон дьо тен”, пояснява визажистът.

“Избягвам и да фиксирам грима с пудра, дори пред прожекторите и камерите. Вместо това, използвам японски листчета абсорбираща хартия, които премахват омазняването без да покриват кожата с допълнителен слой продукт”.

Допълнителна свежест на лицето придава ружът, като изборът на Асаи е кремообразната формула на Le Blush Creme de Chanel в нюанс Intonation aили Affinité.

За устните любимият й нюанс е Pink Cherry на Clarins.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции02 АПРИЛ 2020

Смути за красота: Миранда Кер и Кандис Суанпоул споделят своите рецепти

Според супермоделите, тайната на сияйната кожа се крие в чаша

Съвети & тенденции28 МАРТ 2020

10 тайни за красотата на Бионсе

Нейният гримьор разкрива малките трикове, на които тя разчита всеки ден

Съвети & тенденции27 МАРТ 2020

Зоуи Дойч показва бюти рутината си, перфектна за дните у дома

Младата актриса за първи път разкрива как се грижи за красотата си