Добрите дерматолози препоръчват да спрем да правим тези неща

Дали не ползвате прекалено много продукти?

Почиствате перфектно, нанасяте антиоксидантни серуми, хидратирате редовно, но все още кожата ви не ви удовлетворява с вида си?!

Цялата тази информация за козметиката и за грижата за кожата може да бъде много объркваща. Все пак преди да направите избора си, трябва да сте максимално информирани.

Има някои задължителни неща, които е добре да спрете да правите, за да имате перфектна кожа и да не се чудите защо грижите ви не действат. Дерматолозите препоръчват на своите пациенти да се откажат от някои вредни навици.

Не носите SPF

Колкото и да е странно, факт е – повечето хора пренебрегват слънцезащитната козметика. Не само на плажа е слънцето, но и докато вървим към офиса или шофираме дори. Но именно слънчевите лъчи са причина за преждевременното стареене, рак, пигментация и други кожни проблеми. От жизненоважно значение е да носите целогодишно слънчев екран с широкоспектърно действие, който блокира както UVA, така и UVB лъчите.

Стискате пъпките си

Всъщност това причинява възпаление и допълнително разпространява бактерии в кожата. Може да причини и белези. Въпреки, че кожата произвежда пептиди, които действат като естествен антисептик, когато нарушавате кожната бариера, бактериите започват да създават проблеми.

Често ексфолирате кожата

Кожата е деликатна структура от клетки и трябва внимателно да подхождате към видовете ексфолианти и честотата на употребата им. Пилингът до известна степен променя микросредата, която задържа влагата в кожата. Прекаленото ексфолиране може да причини розацея, свръхчувствителност и обриви.

Почиствате лицето със сапун

Той е много алкален, а повърхността на кожата е доста по-кисела – получава се нездравословно взаимодействие между двете. „Скърцането“ на кожата сле измиване със сапун е измамно усещане за чистота – то всъщност е знак, че кожата е лишена от естествените за нея мазнини. Спорадично използване, поради липса на друг продукт, не е проблем, но редовно – не е желателно. Това ще причини суха и раздразнена кожа.

6 бюти ритуала за пълно щастие

Прекалено „тежка“ бюти рутина

Да използвате много продукти за различните нужди на кожата ви звучи идеално, но в реалността това само би причинило проблеми. Това козметично натоварване може да „обърка“ кожата. То може да провокира периорален дерматит – чувствителна, зачервена, нестабилна кожа, с раздразнени участъци около носа, очите и устата.

Следвате препоръките на приятели

Това, което работи за един човек, няма същия ефект за друг. Грижата за кожата се основава на индивидуалните параметри като тип, чувствителност, пол, възраст, бременност, склонност към акне, загуба на еластичност и други.

Спасителни бюти трикове за последния момент

Не се съобразявате с какво се храните

Здравето на червата и състоянието на кожата са в пряка зависимост. В този смисъл как се справяте със стреса също оказва влияние върху здравето на кожата ви. Всичко, което поставяте в стомаха и в главата си, след време се появява върху лицето ви.

Спите малко

Здрав нощен сън е най-доброто, което може да направите за кожата си – тялото се възстановява и клетките произвеждат колаген, а това са двете условия за младост.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции25 ЯНУАРИ 2020

Откривате ли нещо необичайно в новия тренд в маникюра

На първи поглед - страхотен маникюр с интересен дизайн. Но пък на втори поглед....

Съвети & тенденции15 ЯНУАРИ 2020

Пролет 2020: Деликатни и елегантни нови цветове за нокти

Всички харесваме класическия маникюр в ярко червено. Но през новия сезон тенденцията ни изкушава да поемем в нова посока!