Бюти тенденциите, на които окончателно казваме “чао”

Контурирането на лицето си отива + още 6 неща, които вече смятаме за демоде

Кои трендове при прическите и грима ще трябва да оставим в миналата година?

В епохата на Instagram, нови тенденции, коя от коя по-интересни и ефектни, се появяват буквално всеки ден. Докато някои се задържат за известно време, други са доста по-мимолетни и съвсем скоро са изместени от нещо друго.

По-долу сме събрали и от двата вида, като част от тях са наистина чудати и неприложими в ежедневието, докато останалите си проправиха път, благодарение на доста знаменитости. Като например…

Контурирането, но този път наистина 

Знаем, че вече сте го чували, но този път е сериозно. През последните години тази тенденция достигна своя връх, но тенденциите за 2017 повеляват да се отдадем на естествения вид на кожата, без рязко контуриране на чертите. По-лекият грим я прави изглежда далеч по-свежа и красива. A и ще спестите време, пропускайки десетките стъпки, които са нужни за постигане на този тип грим. Някои от най-известните модели като Джиджи Хадид и Кендал Дженър вече се отказаха от тази тенденция, защо ние да не можем?

Изкуствени арт нокти 

Да кажем, че този тренд беше временен, ще е малко. Идеята ноктите ви да приличат на “зелена градина” е не само неприложима в ежедневието, но и се радваме, че вече е минало. Изкуствените нокти наистина ни идват в повече, затова заложете на нещо пролетно и класическо, без допълнителни “израстъци”.

Instagram блясък 

2016 несъмнено беше годината на хайлайтърите, но често пъти визиите, постигнати с тях, изглеждат доста добр с някой и друг филтър, докато на живо ситуацията далеч не е същата. И не че се отказваме от този beauty продукт изцяло, просто ще го използваме по-пестеливо и с по-малко блясък.

Прекалено плътни вежди

Да, харесваме красивите вежди и всячески се стараем и нашите да изглеждат така. Но прекалената плътност, която моливът и сенките често придават, в допълнение към резките ъгли, често могат да постигнат обратен ефект. Ако нямате перфектна форма, старайте се да ги подчертавате деликатно, попълвайки единствено местата, в които има нужда, а след това разнасяйки цвета с помощта на четчица.

Коса в цветовете на дъгата 

През последните години видяхме всевъзможни тенденции при цветовете на косата и признаваме, че повечето ни харесват. Тази, която ни остави леко раздвоени и по-скоро скептични, е така наречената “скрита дъга”. Не ни впечатли тогава, не смятаме че има място в горещите трендове и сега.

Блясък в корените 

В началото, когато Instagram полудя по тази тенденция и звезди като Бела Торн и Дакота Фанинг се осмелиха да я изпробват дори на червения килим, беше доста интересно. Сега можем да кажем, че брокатът в корените изживя своите 10 минути слава и е време да бъде забравен.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Beauty09 ОКТОМВРИ 2019

Новият тренд в грима – сапунени вежди

Жените се отказват от професионалните си продукти за вежди и ги заменят със сапун

Съвети & тенденции09 ОКТОМВРИ 2019

Най-важните съставки в козметиката според възрастта

Специалисти препоръчват да използваме различни съставки през различни части от живота си

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Витамин C е незаменим в битката с възрастта

Продуктите с него защитават кожата от преждевременни бръчки и възстановяват здравия й вид

Съвети & тенденции08 ОКТОМВРИ 2019

Миранда Кер показва как се грижи за красотата си по време на бременността

Как се справя с предизвикателствата по време на бременността и как продължава да поддържа самочувствието си тя?