Без проблеми за кожата през лятото

Как да се справите с най-често срещаните тревоги, причинени от горещото време

Колкото и да обичаме лятото, знаем, че то може да ни изиграе лоша шега за красивата и здрава кожа.

Горещият въздух, насекомите, слънцето и фактът, че кожата ни е открита и изложена на влиянието на всички тези фактори, могат да доведат до неприятни последствия. Кожните проблеми са често срещано явление през любимия на всички сезон.

Суха кожа

Асоциираме сухата кожа със зимата, но и лятото не е безпощадно. Редуването на слънце и мокрене на кожата(на море или басейн) е също толкова изсушаващо, колкото и студеното време. А да не говорим за химикалите в басейните. Ако сте плували в басейн, щом излезете се изплакнете с чиста вода и нанесете масло за тяло. Солената морска вода не е толкова агресивна като хлорната, но същото важи и за нея. Не пропускайте хидратиращия лосион за тяло през лятото.

Петна, неравномерен тен

Кожата може да стане на петна и с неравномерен тен заради прекалено излагане на слънце. Горещината може да причини зачервяване или раздразнение. Най-доброто, което може да направите, е да ограничите излагането на слънце, и, разбира се, да носите висок слънцезащитен фактор, като не забравяте да го нанасяте на всеки два часа. Ако вече имате петна, най-добре посетете дерматолог.

Прекомерна поява на пъпки

Заради жегата тялото произвежда повече пот и мазнина, което на практика означава, че създава перфектни условия за поява на пъпки. Когато знаете, че ще се потите(разходки, спорт и т.н.), измийте лицето преди и след това, така че кожата да не е “задръстена” от пот, мръсотия и всичко, което причинява акне. Използвайте почистващ продукт и слънцезащита без масла, за да не запушвате порите.

Раздразнения от самобръсначката

Различните раздразнения, предизвикани от самобръсначката, са особено характерни за бикини линията заради горещината и триенете в тази зона. За да си спестите този проблем, уверете се, че самобръсначката е чиста и не е изхабена. За да избегнете замърсяването ѝ, дръжте я в зехтин и я съхранявайте извън банята. Използвайте пяна за бръснене за чувствителна кожа или бебешко олио. Ако се появят раздразнения, кипнете няколко торбички чай от лайка, оставете ги да изстинат в хладилника за около 20 минути и след това ги наложете по бикини линията.

Екзема

Екземата обикновено е причинена от свръхреакция на организма към дразнител, който може да бъде парфюм, жегата, лосион, стрес, сухота и други. През лятото сухата и нагорещена кожа е особено склонна към екземи, затова избягвайте възможните дразнители. По възможност избирайте сенчестите места, където може да се охладите, а ако се чувствате стресирани(което е фактор за кожни проблеми), опитайте да успокоите съзнанието си с медитация, например.

Килограмите се топят по-лесно през лятото
Без повече фалове с автобронзанта

Храните, които се справят с несъвършенствата по кожата

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.