7 бюти трика с които ще свиете порите

Някои от тях действат почти веднага, докато при другите ефектът идва с натрупване

Разширените пори и склонната към омазняване кожа вървят ръка за ръка.

Дори вашата да е суха, със сигурност е неприятно, когато порите ви са твърде видими. Освен това, когато са разширени, порите допускат много мърсотия да влезе в тях и така предизвикват редица кожни проблеми, включително и появата на досадните пъпки.

Почисти порите на лицето съвсем лесно

Ако забелязвате, че порите ви са станали по-големи или искате да не достигате до там, ви съветваме да включите тези 7 бюти трика в рутината си:

#1 Не пропускайте ексфолиацията. Когато се натрупат мъртвите клетки, за тях няма по-“удобно” място от порите ви. Ексфолирайте лицето си редовно – 2 или 3 пъти седмично – за да почиствате кожата си от замърсяванията и така да намалите оптически размера на порите. Ако страдате от акне, заложете на продукт, съдържащ бета хидрокси киселина (като салициловата), а ако кожата ви е по-суха: такъв с алфа хидрокси киселина.

#2 Използвайте маски за лице. Особено подходящи са тези, съдържащи глина, защото те извличат като магнит мърсотията и омазняването с което намаляват и размера на порите ви. Използвайте ги веднъж-два пъти седмично за по 15 минути.

#3 Заложете на ретинола. Продуктът чудо, който действа по много начини на кожата – забързва процеса на възобновяване на клетките и засилва производството на колаген от кожата, като второто се оказва доста важно за порите. Когато колагенът намалее, порите стават много видими и широки. Започнете да го използвате веднъж седмично, докато постепенно не го включите във вечерната си рутина.

Никога не смесвайте козметика с витамин C и ретинол

#4 Не забравяйте за парата. Благодарение на нея, порите се отварят естествено и от тях излиза всичко, на което мястото му не е там. Здравните експерти дори съветват да си правите такава парна процедура у дома – смесете топла вода със свежи листенца от роза, лавандула, розмарин, босилек, мента и трицветна теменуга в голяма купа. Покрийте купата за 5 минути с кърпа, а после поставете лицето си над купата и под кърпата за около 10 минути. Изплакнете и правете това веднъж седмично.

#5 Слънцезащитен крем! Ако пропускате тази стъпка, рискувате вредните UV лъчи да разрушат повърхностната бариера на кожата ви и така тя да започне да се регенерира по-бавно. Това означава кожата ви да работи повече, за да компенсира, поради което става по-плътна, а от там – порите по-видими.

#6 Не пропускайте професионалната помощ. Препоръчително е да се обърнете и към специалисти, особено ако страдате от много големи и видими пори. Подходяща процедура е микродермабразиото, което помага на порите да се върнат в “оригиналния” размер и освен това засилва производството на колаген от кожата.

#7 Следтренировъчна рутина. Когато сте в залата и се трудите усилено върху тялото си, потта много лесно влиза в порите и ако след това не почистите лицето си, тя остава там. Дръжте в сака си кърпички за лице (най-добре със салицилова киселина), за да се погрижите за кожата и от там за порите си, веднага след тренировка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2019

Минимализъм сред маникюра - модерни са ноктите с една линия върху тях

Елегантността и семплотата е на мода този сезон

Съвети & тенденции10 АВГУСТ 2019

По-изчистена кожа се постига с фастинг... на козметика

Почивката от многото козметика е важен елемент за постигане на по-красива кожа.

Съвети & тенденции08 АВГУСТ 2019

Не правете това вкъщи! Забранените DIY бюти трикове

DIY в бюти грижата може да се окаже нож с две остриета