5 активни съставки в козметиката, които се грижат за кожата ни, докато спим

Оглеждайте се за тези съставки в продуктите от вечерната си рутина

5 активни съставки в козметиката, които се грижат за кожата ни, докато спим

Докато спим, кожата ни, както цялото тяло, се възстановява от стреса от деня. Да помогнем на този процес с помощта на тези съставки.

През курса на деня много фактори влияят върху кожата ни и ефекта на продуктите, които използваме в рутината си. Затова и много хора предпочитат да съсредоточат усилията си в грижата за красотата през нощта.

Тогава имаме и повече свобода да експериментираме със съставки, които правят кожата ни чувствителна към слънчевата светлина. Но и в този случай има такива елементи, които да искаме да използваме в по-големи количества от други.

Предлагаме ви един чийт шийт с петте най-добри съставки в козметиката, за които да се оглеждате в съдържанието на продуктите, които избирате за вечерта.

Млечна киселина

Органичната киселина е сред най-нежните и щадящи кожата в категорията на алфа хидрокси киселините. Тя ефективно премахва мъртвата кожа и натрупалата се мръсотия, като същевременно засилва сиянието и подобрява текстурата на кожата, без да причинява зачервяване.

5 активни съставки в козметиката, които се грижат за кожата ни, докато спим

Масло от марула

Освен за грижата за косата маслото от марула има много ползи за кожата, благодарение на свойството си да обогатява кожната бариера с нужните мастните киселини, създавайки сияен ефект. С тази съставка кожата се хидратира в дълбочина, но е добра идея да я прилагаме единствено вечерта, защото марулата не се сработва с грим продуктите заради мазнинната си структура.

По-бляскава и красива коса с масло от марула

Ретиноиди

Още една съставка, която има невероятни резултати върху кожата, но трябва да избягваме през деня. В случая причината е, че ретиноидите повишават чувствителността към слънцето и правят кожата още по-уязвима на вредата от UV-лъчите. За сметка на това съставката има редица полезни действия – бори се с акнето и фините линии и намаля видимостта на кожните белези.

Ако сега за първи път използвате ретиноиди, започнете да нанасяте серум два пъти седмично, като постепенно увеличавате дозата.

Сквален

Малко познатата съставка с органичен произход е една от тайните на жените с красива кожа. Благодарение на богатото си съдържание на антиоксиданти, скваленът помага за възстановяването на кожата от вредите от ежедневието, като стимулира обновяването на клетките, подобрява еластичността и обогатява кожната бариера. Комбинира се много ефективно с ретиноидите заради значително по-нежното си действие. 

Ресвератрол

Антибиотикът на природата, ресвератролът има антисептично действие и регулира ефективно нивата на свободни радикали в кожата. Освен това антиоксидантите в съставката помагат за борбата със следите от времето и противодейства на вредата от стреса и слънчевата светлина върху кожата. 

Още бюти от MissBloom:

Как да се предпазим от пърхот през лятото?

Любимите слънцезащитни продукти в интернет в момента

Как дерматолозите се грижат за собствената си кожа?

Истината за козметиката със CBD (канабидиол)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Плодов грим: новата тенденция в TikTok
Съвети & тенденции12 АВГУСТ 2022

Плодов грим: новата тенденция в TikTok

Новата техника за гримиране вече стана вирусна, но безопасна ли е всъщност?

Ползи от употребата на алое вера
Съвети & тенденции11 АВГУСТ 2022

Ползи от употребата на алое вера

Алоето се превръща в тайната съставка на перфектната рутина за красота.

Как да направим косата си на вълни с преса?
Съвети & тенденции05 АВГУСТ 2022

Как да направим косата си на вълни с преса?

Чудите ли се как да направите вълниста косата си пресата? Предлагаме ви нашето най-добро мини ръководство.

Колиета с цветни мъниста: лятната мания за бижута
Съвети & тенденции05 АВГУСТ 2022

Колиета с цветни мъниста: лятната мания за бижута

Търсите ли си вдъхновение за съчетаване на любимата мънистена огърлица с летния ви тоалет? Нека погледнем към няколко идеи заедно.