Beauty : Съвети & тенденции07 ДЕКЕМВРИ 2021

40% от жените в зряла възраст се борят с акне

La Roche-Posay потърсиха решението на проблема

40% от жените в зряла възраст се борят с акне

За все по-често срещаните проблеми с акнето и алергиите, както и за последствията върху психиката разкриват последните проучвания.

Зимата, студените температури, мръсния въздух и редовното носене на маски навън изправят все повече хора пред проблеми с кожата като раздразнения и акне. Но дори оставяйки всички тези фактори настрана, проучванията показват, че все повече хора са засегнати от кожни проблеми.

Според прогнозите на експертите от La Roche-Posay до 2050 година 50% от населението ще е развило някакъв тип алергия, заради увеличаващите се дразнители около нас.

40% от жените в зряла възраст се борят с акне

Затова и от известната марка за козметика си поставиха за цел да потърсят повече отговори на въпросите по темата и да предоставят променящи живота дерматологични решения за грижа за кожата.

За целта екипът на La Roche-Posay е провел повече от 700 клинични проучвания с над 200 хиляди души на възраст от 0 до 104 години, с чувствителна кожа и проблеми като атопичен дерматит, акне и алергии.

Специалистите обръщат внимание на последиците от подобни предизвикателства, и то тези, които не винаги са видими на пръв поглед. Според проучването 50% от пациентите с акне признават, че се самоизолират, докато 46% са склонни към развитие на депресия.

Проблемите засягат хора от всички възрасти – 350 000 учебни дни са пропуснати поради кожни заболявания като акне, а 79% от хората на зряла възраст, които страдат от екзема, съобщават за чести отсъствия от работа.

40% от жените в зряла възраст се борят с акне

 

Причините по всички положения се крият във все още твърде често срещаната стигма по проблема. Несъвършенствата и белезите по кожата са сред факторите, отговорни за пониженото самочувствие на много хора, а справянето с тях изисква много усилия.

В отговор на тези често срещани трудности от лабораториите на La Roche-Posay създадоха балсам с тройно действие Lipikar Baume AP+M, който помага за възвръщане на баланса на кожния микробиом и възстановява кожната бариера. Подходящ е за хора с много суха кожа, склонна към атопия и алергии.

За справянето с белезите по кожата пък експертите препоръчват успокояващия балсам Cicaplast Baume B5. Той е разработен на базата на активни съставки: мадекасозид, за който е доказано, че помага за възстановяване на повърхностния слой, успокоява кожата и намалява неприятните усещания с около 90%.

Същевременно La Roche-Posay обяви специална програма за подкрепа за пациенти с онкологични заболявания, наречена “Fight With Care, защото до 80% от тях страдат от странични ефекти по кожата, причинени от агресивните терапии, през които преминават. Резултатите към момента са обещаващи:

  • 93% от хората, използващи продукта смятат, че кожата им се е подобрила след определен период.
  • 80% от тях смятат, че интензивната грижа е толкова важна, колкото и лечението.

Програмата вече е достъпна за всички пациенти и те могат да я достъпят чрез социални канали, както и оторизирани аптеки. Специално разработената брошура  съдържа 60 страници, които предлагат съветите на експерти като дерматолозите и онколозите. Засегнатите могат да научат полезни съвети за справяне с болката чрез методи като въвеждане на правилна диета, честа физическа активност и най-важното – грижа за кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да направим косата си на вълни с преса?
Съвети & тенденции05 АВГУСТ 2022

Как да направим косата си на вълни с преса?

Чудите ли се как да направите вълниста косата си пресата? Предлагаме ви нашето най-добро мини ръководство.

Колиета с цветни мъниста: лятната мания за бижута
Съвети & тенденции05 АВГУСТ 2022

Колиета с цветни мъниста: лятната мания за бижута

Търсите ли си вдъхновение за съчетаване на любимата мънистена огърлица с летния ви тоалет? Нека погледнем към няколко идеи заедно.

Маникюр през август
Съвети & тенденции03 АВГУСТ 2022

Маникюр през август

Маникюрът ни този месец ще бъде в бели и сини нюанси. Точно като любимия ни гръцки остров.

Съветите за красота на знаменитостите
Съвети & тенденции02 АВГУСТ 2022

Съветите за красота на знаменитостите

Любимите ни звездни дами споделят своите малки тайни в бюти рутината при пътуване.