Beauty : Съвети & тенденции20 НОЕМВРИ 2018

3 лесни начина да премахнете боята за коса от кожата

Забравете за боядисаните петна по челото и ушите

Дори на най-добрия фризьор му се е случвало да “рисува извън очертанията”.

Ако боядисвате косата си вкъщи, със сигурност сте се сблъсквали с неприятната ситуация да “боядисате” и кожата на лицето си. Възможно е това да ви се е случило и докато сте на фризьор. Независимо какъв е случая, ние имаме 3 много лесни решения на проблема. 

Възстановете боядисаната си коса

На пазара има някои продукти, които са специално разработени за премахване на боя за коса от кожата, но много често те са твърде силни и агресивни с което само раздразвате кожата си и тя се зачервява, а е възможно и да се получи алергична реакция. 

Ако предпочитате по-естествените продукти или поне тези с не толкова агресивен върху кожата ефект, ето и кои са те и как да ги използвате:

#1 Зехтин

Мазнината разгражда цветния пигмент, но за съжаление не толкова бързо. Това означава да си отделите повече време, за да може зехтинът да подейства. Намажете “засегнатото” място с него и останете така възможно най-дълго. Плюсът на зехтинът е, че не дразни кожата, а дори я подхранва.

Можем ли да изсветлим косата си без боядисване?

#2 Паста за зъби

Този метод е малко по-силен от предния, но действа по-добре и по-бързо. Изберете паста за зъби с частици, които ще използвате като пилинг. Основната съставка в пастата за зъби е содата, която ще разгради боядисаните петна. Нанесете я на кожата и масажирайте нежно в продължение на няколко минути, а после изплакнете с хладка вода.

Не правете това след боядисване на косата

#3 Лакочистител

Може би най-ефективният метод, но с едно уточнение: с него почистете само боядисаните петна на врата, зад ушите или по ръцете. Потопете памучен тампон в лакочистителя и много внимателно отстранете петното, без да търкате силно или продължително. Веднага след това изплакнете с вода и при възможност нанесете крем, който да хидратира кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции22 ЮЛИ 2019

Да се преборим с проблема, наречен "ягодови крака"

Научете какво причинява разширените, тъмни пори по краката и как да ги премахнем

Съвети & тенденции21 ЮЛИ 2019

Неутрален лак за нокти според цвета на кожата

Открийте нюанса, който ще ви придаде дискретна елегантност

Съвети & тенденции17 ЮЛИ 2019

Да пътуваме като Наоми Кембъл

Ето каква е рутината на супермодела, когато лети със самолет

Съвети & тенденции16 ЮЛИ 2019

Трябва да носим слънцезащита и вкъщи

Това ни съветва козметикът на Джесика Алба