Beauty : Коса03 ОКТОМВРИ 2015

Защо трябва да използваме балсам преди шампоана

Изнедващо, но техниката наистина ще промени косата ви напълно

Признаваме си, бяхме също толкова изненадани, когато за пръв път прочетохме за тази техника. 

Още от малки знаем, че когато мием косата си, първо я измиваме добре с шампоан, а след това нанасяме балсам. Оставаме да поседи за няколко минути, докато съставките в него подействат заздравяващо на косъма и след това го отмиваме. 
Но! Тук идва голямото но, за което научихме от ангелите на Victoria’s Secret. Красавиците като Адриана Лима и Алесандра Амброзио могат да се похвалят не само с убийствено тяло, но и с красиво лице и дълга, бляскава грива. Да си ангел означава да поддържаш красотата си по всякакви възможни начини, 365 дни в годината. А щом те го правят, значи има защо, нали?

Защо ангелите на Victoria’s Secret нанасят балсам преди шампоана?
Техниката е много проста – първо нанесете балсам по дължините и краищата. Изчакайте определено време, след това отмийте както обикновено. Идва ред на шампоана, който също отмивате както сте свикнали. 

И двата продукта са предназначени за отмиване, но разликата е в това, че когато използвате шампоана след това, той отмива както замърсяванията, така и останалите количества балсам. Макар винаги да се стараем да не нанасяме балсам близо до корените, той все пак може да утежни кичурите и да предизвика преждевременно омазняване. А подхранването и засилването на еластичността на косъма преди шампоана пък предпазва фибрите му, което значи по-малко накъсани краища и заплитания. 

В допълнение към това, косата става по-обемна от корена до върха и дори ако по принцип е тънка, ще изглеждате сякаш току-що сте напуснали фризьора!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса06 ДЕКЕМВРИ 2019

С небрежен кок дори и на парти: мисията не чак толкова невъзможна

Ако звездите могат да носят прическата на червения килим, защо не я носим и ние за парти?

Коса02 ДЕКЕМВРИ 2019

Новостите в грижата за косата

За тях разбираме от събитието на Revalid, по случай 25-годишнината им

Коса30 НОЕМВРИ 2019

Ефективни терапии за силно изтощена и накъсана коса

Спасение за кичурите ни между посещенията при фризьора

Коса23 НОЕМВРИ 2019

Оризова вода за бърз растеж на косата

Оризовата вода е много популярно средство за грижа за косата у нас и специалистите подкрепят това.