Beauty : Коса17 МАЙ 2016

Защо сухият шампоан не действа

Дали сте открили правилната формула за вашата коса? Ето какво съветват експертите!

Ако сте от дамите, които са открили почти вълшебните свойства на сухия шампоан, много вероятно е той да се е превърнал в неразделна част от beauty арсенала ви. 

В случай, че не попадате сред тях, причината трябва да е само една – не сте открили формулата или продукта, който е предназначен специално за вашата коса и нейните специфични нужди.

Според стилистката Теди Кранфорд, която редовно се доверява на сухия шампоан както в салона си, така и когато работи за фотосесии, с малко повече опит и експертни съвети този продукт може да направи чудеса на коса с всякакви цветове и текстури.

Изберете спрей, ако косата ви е тънка

Сухият шампоан, който се предлага в удобна спрей опаковка за впръскване в корените, е много подходящ за придаване на повече плътност и текстура на косата. Ако оформяте прическата си със сешоар, шампоанът също така ще удължи времето между две измивания. Напръскайте от корените до средата на кичурите, а след това използвайте голяма четка, с която да ги разрешите косата си, след като сте приключили с оформянето със сешоара.

rosie dry shampoo 2

Заложете на пудра, ако косата ви е гъста или мазна

В случай, че имате по-гъста коса, за вас са вариантите на сухия шампоан, които се предлагат под формата на пудра. Това важи и за косата, която се омазнява в корените – вие имате нужда от нещо по-сухо и концентрирано, което да се справи с въпросното омазняване и да повдигне кичурите от основата им. Ако досега сте опитвали само спрей шампоан, вероятно сте забелязали, че косата ви трудно го абсорбира, какъвто проблем не би трябвало да имате с пудрите.

Не пръскайте прекалено близо до скалпа

Запазвайте определено разстояние, когато нанасяте спрей шампоан. В противен случай ще впръскате прекалено много количество в малка зона, като рискувате продуктът да намокри кичурите ви и да не се абсорбира изобщо.

Пудрите са подходящи и за след тренировка

Независимо от типа на косата си, когато сте се запътили към офиса след сутрешното посещение във фитнеса и нямате време да измиете косата си, спокойно можете да използвате пудра върху корените й. Нанесете я, а след това разрешете с голяма четка и използвайте сешоар, за да сте сигурни, че е достигнала до зоните, в които има нужда.

Използвайте спрей, когато искате повече текстура

Спрей вариантите са подходящи за всякакъв тип прически – къдрици, постигнати с маша, небрежни вълни и дори коса, изправена с преса. След като приключите със стилизирането можете да напръскате косата в корените, за да страда тя от липса на обем, както често се случва след работа с такъв тип уреди. Използвайте пръстите си, за да разнесете продукта. Ако косата ви е по-плътна и дълга, можете да напръскате и към краищата й, а след това отново да разнесете с пръсти.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса18 ЯНУАРИ 2020

Достъпните природни средства, които заздравяват косата

Заложете на естествени съставки, за да имате красива грива

Коса15 ЯНУАРИ 2020

Тънка коса без обем? Можем да се справим с проблема

7 професионални трика от фризьорите

Коса08 ЯНУАРИ 2020

Пет грешки при стилизирането, които съсипват косата

Неправилното сушене на косата след баня, както и някой тип къдрици могат да съсипят здравината на косъма

Коса05 ЯНУАРИ 2020

Грижете се за косата си според възрастта

Подходяща прическа на всеки етап от живота ви!