Beauty : Коса26 СЕПТЕМВРИ 2019

Ще спрем побеляването на косите с тези четири храни

Да забавим процеса на стареене с правилна диета

За съжалениеq никоя жена не може да избяга от побеляването на косите след определена възраст, но това не означава, че не можем да забавим процеса.

Знаем, че храната, която приемаме, влияе върху състоянието на косата и кожата ни. Затова и с правилната диета можем да се борим с проблеми като побеляването и изтъняването на косите с времето. Тези четири храни са най-подходящи за целта:

Леща

Продуктите, богати на фолиева киселина, която е нужна на организма ни да синтезира аминокиселините, са най-добри за здравето на косата ни. Лещата е най-богата на веществото, а след нея идва нахутът.

Вижте още: Храните, които съсипват косата ни

Черен дроб

Храната, богата на полезни мазнини и протеини, е най-често използваната за заздравяването на тъканите но косата и кожата. Черният дроб се откроява сред останалите меса, защото съдържа голямо количество витамини В12 и В9, които се сработват с фолиевата киселина, което вече се намира в организма ни, и с това забавяме стареенето. Всъщност дефицитът на В12 е една от най-често срещаните причини за преждевременното побеляване на косите.

Водорасли

Да, сушито, което така обичаме, може да ни помогне да се борим с побеляването на косите. Е, количеството водорасло, което ще изядете с ориза и суровата риба, е прекалено малко, за да направи голяма разлика, но ако включвате съставката в повече храни, осезаемо ще видите ефект. Това е така, защото морските водорасли имат голямо съдържание на колаген, бета каротин, цинк и витамини А и С – и всички те са страхотни за косата.

Сьомга

Подобно на черния дроб, сьомгата също има много полезни мазнини и витамини, които помагат да забавим стареенето. Но това, което е още по-специално в тази риба е, че съдържа и селениум, омега-3 мастни киселини и витамин D, които допълнително помагат да се борим с белите коси.

Пробиотиците забавят стареенето на кожата

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса03 АПРИЛ 2020

За по-гъста и дълга коса използвайте корен от репей

Това е един от триковете за перфектна прическа на Теа Минкова

Коса01 АПРИЛ 2020

14 по-различни начина да носим косата си на опашка

Вдъхновени, разбира се, от любимите ни звезди!

Коса23 МАРТ 2020

Съветите от фризьорите за боядисване на косата у дома

Доверете се на експертите и пренесете салона у дома

Коса18 МАРТ 2020

Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

Вижте най-добрите съвети от звездните експерти