Beauty : Коса26 СЕПТЕМВРИ 2019

Ще спрем побеляването на косите с тези четири храни

Да забавим процеса на стареене с правилна диета

За съжалениеq никоя жена не може да избяга от побеляването на косите след определена възраст, но това не означава, че не можем да забавим процеса.

Знаем, че храната, която приемаме, влияе върху състоянието на косата и кожата ни. Затова и с правилната диета можем да се борим с проблеми като побеляването и изтъняването на косите с времето. Тези четири храни са най-подходящи за целта:

Леща

Продуктите, богати на фолиева киселина, която е нужна на организма ни да синтезира аминокиселините, са най-добри за здравето на косата ни. Лещата е най-богата на веществото, а след нея идва нахутът.

Вижте още: Храните, които съсипват косата ни

Черен дроб

Храната, богата на полезни мазнини и протеини, е най-често използваната за заздравяването на тъканите но косата и кожата. Черният дроб се откроява сред останалите меса, защото съдържа голямо количество витамини В12 и В9, които се сработват с фолиевата киселина, което вече се намира в организма ни, и с това забавяме стареенето. Всъщност дефицитът на В12 е една от най-често срещаните причини за преждевременното побеляване на косите.

Водорасли

Да, сушито, което така обичаме, може да ни помогне да се борим с побеляването на косите. Е, количеството водорасло, което ще изядете с ориза и суровата риба, е прекалено малко, за да направи голяма разлика, но ако включвате съставката в повече храни, осезаемо ще видите ефект. Това е така, защото морските водорасли имат голямо съдържание на колаген, бета каротин, цинк и витамини А и С – и всички те са страхотни за косата.

Сьомга

Подобно на черния дроб, сьомгата също има много полезни мазнини и витамини, които помагат да забавим стареенето. Но това, което е още по-специално в тази риба е, че съдържа и селениум, омега-3 мастни киселини и витамин D, които допълнително помагат да се борим с белите коси.

Пробиотиците забавят стареенето на кожата

Подходящите храни за здрави нокти и силна коса

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса17 ФЕВРУАРИ 2020

Дълбоко почистване на скалпа с един изумително лесен трик

Просто трябва да нанесете шампоана по малко по-различен начин

Коса27 ЯНУАРИ 2020

Синя коса и още модерни нюанси за тази пролет

Някои от модерните нови цветове и визии са екстравагантни, а други се движат в радиуса на класическата женственост

Коса23 ЯНУАРИ 2020

Лесен трик от стилистите за по-красива прическа

Само за няколко секунди визията става много по-подредена и прилежна

Коса18 ЯНУАРИ 2020

Достъпните природни средства, които заздравяват косата

Заложете на естествени съставки, за да имате красива грива