Beauty : Коса06 ДЕКЕМВРИ 2019

С небрежен кок дори и на парти: мисията не чак толкова невъзможна

Ако звездите могат да носят прическата на червения килим, защо не я носим и ние за парти?

Формулата за перфектен небрежен кок – малък гребен, добър лак за коса и спрей с морска сол.

С правилната техника можем да направим дори прическа като небрежния кок подходяща за парти. Според фризьорите тайната се крие в тези няколко стъпки:

Най-добър резултат получаваме, когато не сме измивали косата си в този ден, а в деня преди това. Тогава косъмът е по-малко хлъзгав и с него се работи значително по-лесно.

Първо трябва да накъдрим косата си, като не се стремим към съвършенство, а по-скоро към леки вълни, които да създадат повече обем. За да им дадем повече текстура, фризьорите препоръчват да впръскаме текстуриращ спрей или такъв с морска сол.

Когато сме готови с тази стъпка, можем да оформим прическата си по два начина. Единият от тях е с помощта на пръстите си да хванем косата на свободна опашка, която да срешем с голяма четка, така че да създадем повече обем. След това усукваме косата под формата на кок, като се стараем да скрием ластика, който сме използвали. Кичурите, които не ви харесват, можете да прихванете с помощта на фиби.

Вторият начин отнема повече време, но пък резултатът е много по-обемен и интересен кок. За целта ще ни трябва гъба за коса, тя ще ни послужи за основата на прическата. С помощта на фрукети за коса прикрепяме всеки кичур за гъбата един по един, като го топираме леко за повече обем. Внимаваме накрая да не се виждат никакви фрукети.

Понеже правим визия за парти, можем да обърнем повече внимание на детайла и да вмъкнем малка плитка от едната страна за по-интересен ефект.

След като сме оформили самия кок, с помощта на малък гребен можем да загладим всички неравности. Ако желаем, с него може и да измъкнем няколко кичура, които да оставим да се пускат свободно по лицето.

За акцент можете да добавите аксесоари за коса по ваш вкус. Шнолите и фибите с блясък и перли са страхотен избор за новогодишното парти.

Последната стъпка е да напръскаме с лак цялата прическа, така че да запазим ефекта за по-дълго.

Звездно вдъхновение за парти прическа

Ефективни терапии за силно изтощена и накъсана коса

Най-лесният и елегантен грим е на мода този сезон

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса23 МАРТ 2020

Съветите от фризьорите за боядисване на косата у дома

Доверете се на експертите и пренесете салона у дома

Коса18 МАРТ 2020

Как да се грижим за косата след 40 годишна възраст

Вижте най-добрите съвети от звездните експерти

Коса14 МАРТ 2020

Три дни с перфектна коса, без да я мием

Това е режимът на сестрите Кардашиян

Коса11 МАРТ 2020

Зеленият чай помага да спрем косопада

Пийте по 2-3 чаши дневно и изплаквайте косата с тази разкошна натурална грижа