Beauty : Коса15 АВГУСТ 2018

Пет страхотни прически за летните вечери

С няколко лесни движения ще придобиете желаната стилна визия

Така наречените "beach waves" или небрежните вълни, които са получават, когато косата изсъхне сама от морската вода, разнообразяваме с полу-вдигнат стил с помощта на висок кок, който хваща само част от косата, а останалата остава пусната.

Тук стартираме с класическа конска опашка, хваната малко над тила. Разделяме косата на три части, като всяка от тях усукваме, а след това преплитаме и захващаме с малък ластик. Повторете два или три пъти, в зависимост от дължината на косата.

За тази прическа разделете косата на три зони: една по-голяма, от която ще оформите опашката и две по-малки, които ще усучете в основата. Хванете основната част с няколко ластика а след това преметнете двете по-малки една върху друга, усуквайки така, че да скриете ластика.

На пръв поглед тази опашка изглежда доста сложна, но за нея не ви трябва дори ластик! Разделете косата на две части и вържете на възел веднъж, в основата на тила. След това вържете още веднъж и оставете опашката свободна. Ако трябва, фиксирайте с фиби в основата и напръскайте с малко лак.

Тази плитка съчетава в себе си класическо сплитане и няколко възела, които да я разнообразят. За още по-интересен ефект отделете два кичура от двете страни над ушите и ги усучете както е показано, а след това ги съединете с останалата коса.

Ако сте от момичетата с дълги коси, сигурни сме, че прическата през лятото е сред основните ви проблеми.

В горещите дни последното, което искаме, е буйната ни грива да ни пречи, докато сме на плажа или край басейна, или пък се разхождаме под лъчите на палещото слънце в града. Затова честият ни избор в такива моменти са или високата конска опашка, или небрежният кок.

Ние ви даваме няколко идеи за прически, които се постигат много лесно и изглеждат стилно.

Този балсам е истинско спасение за косата и кожата ни през лятото

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса14 ОКТОМВРИ 2019

Разбиваме още митове за миенето на косата

Известният фризьор и влогър съветва как правилно да се грижим за косата си

Коса08 ОКТОМВРИ 2019

Правилният начин да използваме продукт за термозащита на косата

Оказва се, че не знаем нищо за този толкова често използван продукт

Коса06 ОКТОМВРИ 2019

"Джинджифилово лате" е най-модерният цвят за коса през есента

С новия сезон идват нови тенденции за прическите

Коса04 ОКТОМВРИ 2019

Всичко за съставките в шампоана ви

С какво мием косата си всеки ден и как съставките в продуктите й се отразяват