Beauty : Коса10 АВГУСТ 2016

Новият тренд на лятото: коса в розово злато

Влюбихме се в нежната, но атрактивна тенденция, завладяла Instagram

Когато разбрахме, че нежният розов цвят е нюансът на годината, първо според Pantone, а после и според Pinterest, знаехме, че е само въпрос на време той да завладее и beauty тенденциите. 

И макар пастелните вариации на розовото да не са нищо ново под слънцето, забелязахме един нов и много по-практичен за ежедневието нюанс, демонстриран от актрисата Ема Робъртс. Ема, която доскоро познавахме като блондинка, дебютира в Instagram с новия си цвят наречен “Пустинна роза”, създаден от Ники Лий – колорист на звездите от известния салон в Лос Анджелис NineZeroOne. 

rose gold hair (2)

Косата в този металиково-розов нюанс се очертава като истински хит за блондинките това лято, тъй като комбинира в себе си интензивен цвят, но и много повече блясък, за разлика от пастелните цветове.

“Розовото злато е много практичен цвят и не е задължително да се възползвате от него заради специално събитие. Въпреки това изглежда много красиво, когато имате приятен летен загар и тъкмо сте се върнали от почивката си. Трае между 5-7 измивания,” казва Мелани Джейн Смит от салона Josh Wood Atelier.

rose gold hair (3)

rose gold hair (4)

Различните вариации на цвета варират от такива с медни и сребърни нотки до съчетание на розово и лилаво, и дори омбре преливане. Разбира се, за да посгитнете наситеност, трябва предварително да изсветлите косата си с няколко тона – точно както при боядисването в различните пастелни цветове.

rose gold hair (5)

rose gold hair (6)

rose gold hair (7)

rose gold hair (8)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса18 ЯНУАРИ 2020

Достъпните природни средства, които заздравяват косата

Заложете на естествени съставки, за да имате красива грива

Коса15 ЯНУАРИ 2020

Тънка коса без обем? Можем да се справим с проблема

7 професионални трика от фризьорите

Коса08 ЯНУАРИ 2020

Пет грешки при стилизирането, които съсипват косата

Неправилното сушене на косата след баня, както и някой тип къдрици могат да съсипят здравината на косъма

Коса05 ЯНУАРИ 2020

Грижете се за косата си според възрастта

Подходяща прическа на всеки етап от живота ви!