Beauty : Коса20 АВГУСТ 2014

Край на омбрето, идва сомбре

Нов стил с много плавна преливка към по-светло придава мек блясък на лицето

Абсолютният хит в прическите за 2013-та – омбрето, отстъпва място на новия тренд – сомбре.

Ако и вие като нас харесвате нестандартното оцветяване на косата с избледняване на дължините с няколко тона, ще ви успокоим – всъщност сомбрето е вид омбре, но малко по-нежно и незабележимо.

Sombre идва от subtle ombre, което значи буквално нежно омбре. Това означава преливката в цвета да бъде много плавна и с не повече от два тона по-светло от основния цвят на косата.


Сомбрето не трябва да се разпознава лесно
, което значи, че цветът трябва да прелива много плавно вместо атрактивния рязък скок от един цвят в друг. Косата изглежда на етажи и бляскава, с мек микс от светло и тъмно.

Ако заложите на такава прическа, уверете се, че цветът на сомбрето ще подхожда и подчертава лицето ви. Стилистът ви трябва да създаде безупречен вид от корените до върха и да подчертае най-доброто от лицето ви с няколко стратегически поставени светли оттенъка.

Сомбре стилът подхожда на всеки цвят на косата за разлика от омбрето, което сякаш отиваше само на брюнетки. Мекотата и плавността на сомбрето го правят подходящ стил за всеки цвят коса, като то по-скоро приласкава основния ви цвят и тена на кожата, отколкото да се откроява с някаква драстична промяна. Именно затова обаче няма как да изпуснете косата да порасне твърде много без да я боядисате – мекотата на сомбрето не позволява видима разлика в корените и дължините.

Джесика Алба

Знаменитостите вече заложиха на набиращия популярност тренд с деликатни преливки в медно, карамел и златни тонове, създавайки мек блясък около лицето.Роузи Хънтинтън-Уайтли

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса12 АПРИЛ 2019

Уврежда ли твърдата вода косата ни? Как да се справим?

Минерализацията на водата има влияние върху това как изглежда косата ни

Коса07 АПРИЛ 2019

Прическите, които всички мъже смятат за секси

Те харесват косите, които се движат свободно, вместо да са прилежно пригладени с лак

Коса05 АПРИЛ 2019

Свободата да не се срамуваш от белите си коси

С боя за коса или без? Изборът е личен и е право на всяка една от нас

Коса05 АПРИЛ 2019

Идея за косата от Леа Мишел: Слънчева брюнетка

Актрисата освежи тъмната си грива със светли нюанси, а резултатът можете да видите тук