Beauty : Коса11 МАРТ 2019

Какво значи да изпитваме болка в косата?

Всяка болка, която изпитваме, е начин на тялото ни да ни подскаже, че нещо не е наред. Също се отнася и когато става дума за косата ни.

Изпитвали ли сте чувство на болка, което сякаш идва от косата. Звучи нелогично, но наистина се усеща така. Това е причинено от няколко неща, ето кои са те.

Здравето на косата е едно от най-важните неща за една жена. Затова и когато изпитаме болка, която сякаш идва от там, имаме пълното основание да се притесним. Но ако знаем какво всъщност значи това и от какво се причинява, ще можем да го избегнем много по-лесно.

В случая болката всъщност идва от скалпа, затова ни се струва, че е косата. Причината е някакъв вид раздразнение в областта.

Косата опада от недостиг на протеини, желязо и магнезий

То се получава най-често, когато не сме се къпали достатъчно често напоследък. Натрупват се мазнини и мръсотии по кожата на главата, които й пречат да диша и образуват понякога пърхот.

Ако скалпът се пренатовари, може да започнем да чувстваме болка. Но проблемът не спира само там. Когато сме с мръсна коса, обикновено се чешем и си пипаме главата по-често. Също така избираме да носим вързана опашка, за да прикрием омазняването.

Всичко това още повече влошава състоянието на косата. Шампоаните и водата помагат да успокоят това. Когато се къпем, трябва да внимаваме, когато се къпем да не натискаме твърде много, за да не стресираме допълнително скалпа.

Още по-добре ще се отрази и използването на шампоан, който регулира pH-то и успокоява кожата.

Преоткрийте силата на косата си с професионалните продукти на Kemon Italia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса16 ЮЛИ 2019

Продуктите с активен въглен са спасение за мазната коса

Продуктите с тази съставка са новото ни тайно оръжие

Коса15 ЮЛИ 2019

Лятната магия на прическите с перлени фиби

Няма нужда да се притеснявате за това как е оформена косата ви, когато носите такова украшение

Коса09 ЮЛИ 2019

Златното правило за балсама за коса

Най-сетне имаме точно правило за това колко точно продукт да нанасяме