Beauty : Коса01 ОКТОМВРИ 2019

5 разкошни идеи за косата с дължина до раменете

Най-популярни са прическите на Виктория Бекъм, Оливия Палермо и Клои Кардашиян

Според Хена Калид, коафьор в салона SHOW, повечето клиентки, които искат да намалят дължината на косата си, сочат Оливия за свое вдъхновение. Прическата на фешънистата е подходяща за дами с гъста коса, на които съвсем леките етажи ще стоят добре. Още по-добре е ако косата е с естествени вълни.

Бекъм и нейните прически дават началото на тенденции още от 90-те години. Скот Ейд споделя, че неговите клиентки искат нещо с повече ретро дух - от там и карето, стигащо няколко пръста под брадичката. Тук етажите нямат място, а повече обем се постига чрез спрейове за текстура и накъдряне с по-тънка маша, точно както прави Виктория.

Супермоделът е друг пример за подстрижка за много дами, искащи промяна. Скот Ейд заявява, че обикновено прическите до раменете са една идея по-къси отзад, отколкото отпред. Роузи е страхотен пример за такъв стил, като тук трябва да отбележим, че по-светлите кичури придават повече обем на цялостната й визия.

Когато една дама държи на класиката, няма по-добро вдъхновение от Полтроу. За повечето това е решение, когато дълго време са били с дълга коса и все още не се осмеляват да я отрежат или етажират драстично. Прическата на Гуинет е елегантна и стилна, и особено подходяща за дамите с права коса.

Смелите момичета могат да се вдъхновят от Клои. Ако планирате да стилизирате косата си в подобни вълни като на риалити звездата, подстрижката на черта е особено подходяща. Резултатът е едновременно семпъл и лесно постижим, а ако косата ви по принцип е тънка, това е най-добрият начин да й придадете обем. Доверете се на спрейове и сухи шампоани, но не забравяйте продуктите за защита от топлинна обработка, особено ако използвате преса и маша.

Време ли е да изпробвате косата с дължина до раменете?

Според стилистите въ Великобритания, това е най-популярното желание на клиентките им в последно време. С такава визия сме виждали звезди като Дженифър Лоурънс, Лили Колинс и Виктория Бекъм, които превърнаха едрите вълни до раменете в истински хит. 

Вижте още: Модерните прически на есен 2019

Кичурите може да стигат както малко над раменете, така и няколко пръста под тях. Опциите за стилизиране са безброй, макар че къдриците с широка маша заемат челното място, следвани от така наречените “beach waves” – с повече текстура и често постигнати чрез солен спрей. 

Вижте кои са най-популярните прически с дължина до раменете и кои са звездите, които ги вдъхновяват!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса21 ОКТОМВРИ 2019

Как да използваме обикновен ябълков оцет за блясък на косата

Така лесно ще почистиш остатъците от стилизанти по косъма

Коса20 ОКТОМВРИ 2019

90-те години се върнаха с тази модерна прическа

Правата коса с извити краища отново е на мода

Коса19 ОКТОМВРИ 2019

Шампоани, с които косата остава по-дълго чиста

Формулите без изкуствени химикали ни позволяват да спрем да мием косата си толкова често

Коса14 ОКТОМВРИ 2019

Разбиваме още митове за миенето на косата

Известният фризьор и влогър съветва как правилно да се грижим за косата си