Beauty : Коса20 ДЕКЕМВРИ 2018

3 празнични прически за много къдрава коса

Обуздайте къдриците си, а не ги “наказвайте” с пресата

Къдравата коса, особено тази с дребни къдрици, е сред най-трудните за оформяне.

Това не означава да се откажете от опитите и да грабнете пресата, защото е “по-лесно”. Да, ще си спестите много време, но не само, че ще изгорите косата си, а и ще развалите красивата форма на къдриците си.

Златните правила на жените с къдрава коса

Предлагаме ви 3 празнични прически, специално за тези от вас, родени с естествено къдрава коса. Вдъхновението ни тази седмица идва от Сара Ангиъс.

№1 Прибрана коса с интересен завършек

За тази прическа са ви необходими само фиби, но ви съветваме преди това да използвате стилизиращ продукт за къдрици, с който да им придадете повече форма и те да останат на мястото си през деня или вечерта. Въпреки че тази прическа е по-обикновена, тя е много подходяща за семейния коледен обяд или вечерята с приятелки между празниците. Ето и как да си я направите:

№2 Шик кок

За да си направите тази супер стилна и интересна прическа, ще ви трябва специална шнола, като отново ви съветваме да ползвате продукт за стилизиране и оформяне на къдрава коса. Най-хубавото на тази прическа е, че колкото по-небрежна изглежда, толкова по-добър ефект се получава. А рокля с гол гръб ще й подхожда идеално. Вижте как да направите тази прическа:

№3 Блясък в косите

С правилния аксесоар и най-обикновеният кок се превръща в шедьовър на красотата. Изберете си или цветна диадема или такава с камъни/апликации, като е важно цветът да бъде контрастен на косата ви, иначе се губи ефектът. За тази прическа няма да ви е необходим стилизиращ продукт, но е хубаво да я напръскате с лак, за да не се развали в празничната вечер. За най-добри резултати, съчетайте цвета на диадемата с този на бижутата и аксесоарите си, и защо не с рокля с поло? Ето и как да си я направите:

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!

Коса15 АВГУСТ 2019

Тайните на Камила Коелю за красива прическа през лятото

Бразилския бюти влогър ни дава ценни съвети за красива прическа през горещите дни

Коса12 АВГУСТ 2019

Спасение за сухата коса в домашни условия

Това са най-ефикасните DIY терапии, които не изискват много време и средства!