Beauty : Коса20 ДЕКЕМВРИ 2018

3 празнични прически за много къдрава коса

Обуздайте къдриците си, а не ги “наказвайте” с пресата

Къдравата коса, особено тази с дребни къдрици, е сред най-трудните за оформяне.

Това не означава да се откажете от опитите и да грабнете пресата, защото е “по-лесно”. Да, ще си спестите много време, но не само, че ще изгорите косата си, а и ще развалите красивата форма на къдриците си.

Златните правила на жените с къдрава коса

Предлагаме ви 3 празнични прически, специално за тези от вас, родени с естествено къдрава коса. Вдъхновението ни тази седмица идва от Сара Ангиъс.

№1 Прибрана коса с интересен завършек

За тази прическа са ви необходими само фиби, но ви съветваме преди това да използвате стилизиращ продукт за къдрици, с който да им придадете повече форма и те да останат на мястото си през деня или вечерта. Въпреки че тази прическа е по-обикновена, тя е много подходяща за семейния коледен обяд или вечерята с приятелки между празниците. Ето и как да си я направите:

№2 Шик кок

За да си направите тази супер стилна и интересна прическа, ще ви трябва специална шнола, като отново ви съветваме да ползвате продукт за стилизиране и оформяне на къдрава коса. Най-хубавото на тази прическа е, че колкото по-небрежна изглежда, толкова по-добър ефект се получава. А рокля с гол гръб ще й подхожда идеално. Вижте как да направите тази прическа:

№3 Блясък в косите

С правилния аксесоар и най-обикновеният кок се превръща в шедьовър на красотата. Изберете си или цветна диадема или такава с камъни/апликации, като е важно цветът да бъде контрастен на косата ви, иначе се губи ефектът. За тази прическа няма да ви е необходим стилизиращ продукт, но е хубаво да я напръскате с лак, за да не се развали в празничната вечер. За най-добри резултати, съчетайте цвета на диадемата с този на бижутата и аксесоарите си, и защо не с рокля с поло? Ето и как да си я направите:

 

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Коса12 АПРИЛ 2019

Уврежда ли твърдата вода косата ни? Как да се справим?

Минерализацията на водата има влияние върху това как изглежда косата ни

Коса07 АПРИЛ 2019

Прическите, които всички мъже смятат за секси

Те харесват косите, които се движат свободно, вместо да са прилежно пригладени с лак

Коса05 АПРИЛ 2019

Свободата да не се срамуваш от белите си коси

С боя за коса или без? Изборът е личен и е право на всяка една от нас

Коса05 АПРИЛ 2019

Идея за косата от Леа Мишел: Слънчева брюнетка

Актрисата освежи тъмната си грива със светли нюанси, а резултатът можете да видите тук