Beauty : Beauty : Съвети & тенденции22 ФЕВРУАРИ 2019

Кога е най-добре да мием зъбите си

За да имаме красива усмивка, трябва да се погрижим първо за зъбите си. Ще ви покажем и най-добрият начин да направим това.

За да имаме красива усмивка, трябва да се погрижим първо за зъбите си. Ще ви покажем и най-добрият начин да направим това.

Кога да мием зъбите си сутрин?

Експертите съветват първо да мием своите зъби преди закуска. Това е така, защото през нощта в устата ни се образуват много бактерии. Когато хапнем нещо, преди да сме се отървали от тях, директно ги вкарваме в системата си. До този момент те са разположени само в устната кохина и не влизат директно в цялото ни тяло. Ако ядем нещо така, сякаш каним бактериите да ни разболеят.

Миенето на зъбите намалява риска от рак?

Миенето преди и след яденето

Преди да хапнем е хубаво да се изчака около 20 минути. Веднага след миенето, зъбите ни са чувствителни и трябва да внимаваме да не ги стресираме с различните температури на храната.

След ядене също не бива да посягаме към четката и пастата толкова бързо. По зъбите ни все още най-вероятно има остатъци от храната, дори и малки. Най-добрият вариант е да се погрижим първо за тях с помощта на конец за зъби.

Какво е добре да знаеш за четката за зъби

Важни съвети

Добра идея е да се инвестира в електрическа четка. Те предлагат по-добра грижа, защото обхващат зъба изцяло и така почистват индивидуално всеки един от тях. Това увеличава хигиената.

Ако пък използваме обикновена четка, трябва да внимаваме да разделим зъбите си мисловно на различни части и да се погрижим за всяка една от тях отделно. Много често по навик се опитваме да изчистим по-голям участък с едно движение. А ако само се съсредоточим на едно място, ще си осигурим много по-добра хигиена.

Понякога се престараваме с грижата и така всъщности с вредим. Не трябва да прекаляваме с миенето. Това може да наруши цялостта на зъба. Препоръчително е да не надвишаваме лимита от 3-4 пъти на ден.

Хапвайте куркума за по-бели зъби

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BEAUTY

Съвети & тенденции22 АВГУСТ 2019

Маслото от гроздови семки е еликсир за косата

Помага да спрем косопада и има силни хидратиращи свойства

Грим20 АВГУСТ 2019

Магията на класиката в грима, от CHANEL

Черното и бялото - това е абсолютът на CHANEL, напомня глобалният криейтив директор на грим подразделението на марката Лучия Пика

Коса19 АВГУСТ 2019

Няколко вариации на най-популярната прическа сега

Прическата, разделена с централен път, официално се завърна

Коса16 АВГУСТ 2019

Петте най-добри домашни терапии за здрава и красива коса

От маска с мляко и мед до спрей против наелектризиране, всички са тук!