Beauty : Грим16 СЕПТЕМВРИ 2015

Тънкостите за нанасяне на очна линия на долния клепач

Когато вечерният ви грим изисква малко повече драма

Понякога специалните поводи изискват по-силен, драматичен грим и точно в такива моменти се обръщаме към добрата стара очна линия.

Класическият котешки поглед невинаги е подходящ, затова пък лекото подчертаване на окото с плътен черен цвят може да даде страхотен резултат, особено в комбинация с красиви сенки. Както всяка грим техника обаче, и тази крие своите рискове. Затова ако искате да се сдобиете с магнетичен поглед на фатална изкусителка с помощта на очна линия или плътен молив, следвайте тези съвети. 

Заложете на тънката линия
Независимо дали предпочитате да използвате молив или се чувствате достатъчно опитни за нанасяне на очна линия, трябва да запомните, че първото и най-важното правило е дебелината на чертата. Тя трябва да е възможно най-тънка и незабележима, тъй като плътната черна следа от молив или туш могат да се размажат много лесно, а и не правят нищо положително за погледа ви. Вместо това може дори да подсилят тъмните кръгове, които, нека сме честни, всички имаме. 
Избягвайте нанасянето във вътрешния ъгъл
Очната линия или молив във вътрешния ъгъл на клепача “затваря” окото, а това е едно от нещата, които не искаме от грима. Нанасянето трябва да става отвън – навътре, с леки движения на ръката и точно под косъмчетата, като линията трябва да покрива 3/4 от клепача, спирайки малко преди вътрешния ъгъл. 
Не нанасяйте върху самия клепач
В допълнение към това, че моливът, поставен върху самия ръб на клепача прави очите по-малки, наскоро научихме, че тази техника може да е и доста опасна. Тя може да доведе със себе си и коварна инфекция за очите ви, ако се водим по резултат от скорошно изследване, публикувано в медицинското списание Eye and Contact Lences.
 
Внимавайте с блендирането
За да изглежда гримът натурален много от нас прибягват към внимателно размазване с тънка четка, но когато стане дума за очна линия или молив, резултатът може да е сивкава сянка, която отново подсилва тъмните кръгове. Затова никога не правете движения с четката надолу, а само настрани, а ако размажете прекалено, веднага почистете с памучен тампон. Което ни води и към последния съвет…

Винаги почиствайте зоната на клепача
Тъмната и размазана очна линия, която излиза прекалено от очертанията на долния клепач не ви прави услуга. Ако сте прекалили с дебелината или дължината на чертата, по някакъв начин сте размазали туша или молива, поправете стореното с тампон или потопена в почистващ лосион клечка за уши. Чак след това можете да преминете към нанасяне на сенки. 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим14 ЮНИ 2019

Pat Mcgrath създаде първия си фон дьо тен

Формулата е била разработвана близо 25 години

Грим12 ЮНИ 2019

Най-неуспешните грим тенденции през годините

Кои от тях сте пробвали и вие?

Грим11 ЮНИ 2019

Бела Хадид позира с ярките цветове на Dior

Червилата татуировки обещават дълготрайни резултати

Грим10 ЮНИ 2019

Така фон дьо тенът ви ще издържа по цял ден

Няколко лесни трика гарантират по-дълготраен финиш, дори през горещите месеци