Beauty : Грим06 НОЕМВРИ 2019

Странните факти, които не знаете за червилото

Всяка година, в света се купуват 900 милиона червила

Въпреки днешното изобилие от продукти, червилото е това, което се е превърнало в най-важния елемент от грима.

Дали ще го носим всеки ден или ще го слагаме само по специален повод, едва ли има жена, която да не нанася мъничко цвят и блясък на устните си за повече съблазън.

Прочетете някои наистина странни и любопитни факти за червилото.

5000 години история

Червило са носели жените още в древна Месопотамия. Първото, направено от човека червило, се е появило преди около пет хиляди години. Жените стривали скъпоценни камъни и използвали прах от тях, за да оцветяват устните си. Има свидетелства, че е възможно в праисторически времена жените да използвали сока от плодовете, за да оцветят устните си.

Рибени съставки

Звучи зле, но някои продукти за устни имат съдържат рициново масло или дори люспи от риба, които очевидно придават блясъка, който харесваме. И ако си мислите, че тези съставки са неприятни, то ще ви кажем какво са използвали жените в Средновековието, за да постигнат бляскави устни – овча лой и пюре от червен корен.

Омбре устни, които ще издържат през цялото парти

Анулиране на брак

Да, причината е била в червилото. В Европа по време на Тъмните векове носенето на червило е било признак, че жената е проститутка или от нисша класа. Подобна стигма е характерна и за други периоди. В годините след 1700 британският парламент постановил, че мъжете могат да анулират брака си, ако подозират, че жената ги е прелъстила, носейки червило и руж. Гримът се е възприемал като вид вещерство.

Президентът на САЩ носил червило

Не, не Барак Обама или Тръмп. Според някои източници Джордж Вашингтон е обичал да носи червило.

Модерното червило се появява през 1900

Годините след 1900-та са били период на иновации в производството на червило. През 1915 г. Морис Леви създава модерна туба, а въртящата се гилза, която ползваме и днес, дебютира през 1923 г. Няколко години по-късно, през 1930 г., Max Factor създават първия в света глос за устни.

За малко да забранят червилото в Ню Йорк

През 1920 г. нюйоркският здравен съвет е обмислял забрана на червилата, заради тревога, че продуктът може да отрови мъжете, които целуват жени с червило. А като се има предвид, че някои червила съдържат олово, може би тази идея не е била съвсем неоснователна.

Днес мъжете обичат да носим червило

Изследване показало, че мъжете задържат погледа си по-дълго върху жена, която носи червило. Според резултатите мъжете се заглеждат средно в продължение на 7,3 секунди по жени с червено червило, 6,7 секунди по жена с розово червило и едва 2,2 секунди по жена с бледи устни.

А жените наистина обичат да носят червило!

Всяка година по света се продават 800 или 900 милиона червила. Европейските жени изглежда обичат червилото най-много – само тук се продават 300 милиона гилзи с цветове за устни.

Избираме любимото си червило според характера си

Грешките в грима, които правят очите ни по-малки

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГРИМ

Грим18 НОЕМВРИ 2019

Как да използвате ружа по нов начин за наистина божествен ефект

Скулите този сезон са акцентът в грима

Грим16 НОЕМВРИ 2019

Тайните на сполучливата есенна грим визия

Съветите на гримьорите за успешна визия

Грим12 НОЕМВРИ 2019

Смели и наситени цветове и блясък в есенно-зимния макияж

Актуален е гримът само с един, но наситен акцент. Както и цялостната грим визия, постигната само с един продукт за цялото лице!

Грим10 НОЕМВРИ 2019

Нещата, които гримьорите никога не правят

Пробвате ли фон дьо тена върху ръката си? Те не биха то сторили!